A gyerekek átvették a szüleiktől a drogbizniszt

Egy testvérpár vette át letartóztatott szüleitől a drogbizniszt, a család ellen eljárás indult.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 08. 29. 15:15
Pozitiv lett a drogteszt
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 16 éves testvérpártól vették a kábítószert az utóbbi hetekben a Mátra alján lakó drogosok. A rendőrök augusztus 26-án azonosították be a terjesztőket, kiderült, egy korábban eljárás alá vont, jelenleg is letartóztatásban levő pár gyermekei vitték tovább a drogbizniszt – írja a Police.hu. A Magyar Nemzet információi szerint augusztus 29-én a Salgótarjáni Városi Bíróság elrendelte a fiatalkorúak letartóztatását is.

A bátonyterenyei rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett és új pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt május 27-én rendelt el büntetőeljárást egy 43 éves férfi és egy 39 éves nő ellen. A nógrádi rendőrök sejtették, hogy a környéken valakik droggal kereskedhetnek. Mihálygerge, Salgótarján és Mátraverebély belterületén, valamint Bátonyterenye és Tar külterületén is több olyan autó utasait ellenőrizték, akiknél különböző, növényi, por- és kristályformájú vegyi anyagokat találtak, a szakértői vélemények szerint a vegyületek egy része kábítószernek, egy része új pszichoaktív anyagnak minősült. Az eljárás alá vont személyek maguk is fogyasztottak a szerből, és azt mondták, bár ismeretlenektől, de helyben szerezték be a bódulatot okozó készítményeket.

A nyomozók hamarosan kiderítették, ki volt az eladó: a 43 éves bátonyterenyei férfi lakásán több gramm zöldesbarnás növényi törmeléket, tablettákat, azok értékesítéséhez és fogyasztásához szükséges eszközöket – köztük digitális mérleget –, valamint készpénzt találtak meg és foglaltak le. A gyanúsított a lefoglalt bűnjelek egy részét a rendőrök megérkezésekor megpróbálta megsemmisíteni, de erre nem maradt elég ideje. A drogbizniszben a férfi 39 éves felesége is részt vett, a bizonyítékok alapján legalább 13 környékbelinek adtak el rendszeresen kábítószert. Vevőik ismeretségi körükben tovább terjesztették az anyagot, így a házaspár a számítások alapján több száz nógrádi drogost látott el kábítószerrel majd egy éven át, milliókat keresve az üzleten.

A bíróság letartóztatta a házaspárt, ám a rendőrök nem dőlhettek hátra, pár hét múlva arról szerzett információt a bűnügyi felderítés, hogy az üzlet megint beindult, s a Mátra széléről megint nem kell messzire elmenniük az anyagért a kábítószereseknek. A rendőrök augusztus 26-án az éjszakai órákban ellenőriztek egy személygépkocsit, amelynek során a sofőr zsebéből sárgás színű, a drogteszt szerint amfetamint tartalmazó anyagot találtak és foglaltak le. A nyomozók megállapították, hogy a már korábban letartóztatásba helyezett házaspár lakhelyének környékéről származhat az anyag. A rendőrkapitányság munkatársai mentek ki a házhoz, ahol a három hónapja letartóztatásba helyezett gyanúsítottak 16 éves lányát és fiát fogták el. A fiatalkorúak átvették a rácsok mögé került szülők üzletét, az elmúlt időszakban több személy részére értékesítettek kábítószert. A testvérpár a szüleik ügyében érintett korábbi vásárlókat is felkereste és megfenyegettek azért, hogy korábbi, családtagjaikra tett terhelő vallomásukat visszavonják.

Fotó: Police.hu

A bátonyterenyei rendőrök a végrehajtott kutatás alkalmával 70,65 gramm és 25,8 gramm kábítószergyanús kristályos anyagot és növényi törmeléket, és azok értékesítéséhez szükséges eszközöket találtak meg és foglaltak le, amelyeken az elvégzett helyszíni teszt kábítószerre pozitív jelzést adott. A családi ház pincéje volt a raktár, oda dugták el a készleteket.

A hatóság tagjai a büntetőeljárás során tíz személyt hallgattak ki kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt, akik elmondták, a 16 éves gyerekektől vették a drogot. Most már az egész család letartóztatásba került.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.