A mentőszolgálat szerint ötezer felett van a mintavételek száma + videó

A napi átlagosan háromezer életmentés mellett a kezdeti néhány százról mára ötezer fölé emelkedett a mentőkhöz beérkező mintavételi megrendelések száma – tájékoztatott az Országos Mentőszolgálat.

2020. 09. 18. 16:28
null
Budapest, 2020. május 1. Reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálat (Covid-19) a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján Budapesten 2020. május 1-jén. Reprezentatív minta alapján, csaknem 18 ezer ember bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezdett a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző. A vizsgálatok célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és a koronavírussal fertőzöttek valós számáról. A tesztelésen a KSH által kiválasztottak vesznek majd részt "meghívásos alapon", az ország egész területéről, 14 év felett, minden korosztályból, és valamennyien "magánháztartásban" élők. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berobbant a koronavírus második hulláma, mostanra ötezer fölé emelkedett a mintvételi megrendelések száma a napi háromezer életmentés mellett.

– Az OMSZ a tünetes személyek mintavételezésében vesz részt. Fontos, hogy akinek fertőzésgyanús tünetei vannak, a Covid-mintavételezés idejétől és eredményétől függetlenül maradjon otthon, hogy ne fertőzzön meg másokat – hívja fel a figyelmet közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Győrfi Pál szóvivő videóban mutatta be a mentők mintavételi munkálatait, elmondta: folyamatosan bővítik a kapacitásaikat. A szóvivő arra hívta fel a figyelmet, a legtöbb esetben nem szükséges életmentő beavatkozással közbelépniük a mentőknek, ezért türelmet kér a koronavírustesztre váróktól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.