Ötvenmillió forintos megbízást kapott az adócsalásért elítélt Czeglédy

Amíg a baloldal folyamatos kivéreztetésről beszél, sarcokat vezet be, közben Niedermüller Péter, Erzsébetváros Gyurcsány-párti polgármestere újabb megbízást adott az ügyvédi tevékenységtől eltiltott, adócsalás miatt elítélt Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának, ráadásul az eddiginél magasabb keretösszegért, ötvenmillió forintért.

Forrás: Origó, Magyar Nemzet2021. 01. 12. 13:34
null
A gesztusokból is látszik: a DK elnöke és a baloldal is lekötelezettje a vádlottnak Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Új év, új baráti megbízások Erzsébetvárosban. Az adócsalás miatt elítélt Czeglédy Csaba ügyvédi irodája az eddigieknél is nagyobb megbízást kapott a Niedermüller Péter „vezette” erzsébetvárosi önkormányzattól. A DK-s politikus brigádja közel ötvenmillió forint közpénzzel könnyíthet a VII. kerületi önkormányzat kasszáján az idei évben. Tűrhetetlen, hogy az erzsébetvárosiak támogatása helyett ismét a haverok zsebét tömi a kereszténygyűlölő Niedermüller Péter – írja közösségi oldalán Bajkai István, kormánypárti országgyűlési képviselő.

Az Origo úgy tudja:

újabb, minden eddiginél nagyobb összegű megbízást kapott Czeglédy Csaba ügyvédi irodája a DK-s Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzattól. A jogerősen elítélt DK-s politikus csapatának közel ötvenmilliónyi közpénzt fizethetnek ki az idei évben. A baloldali hatalomváltás óta Gyurcsány Ferenc ügyvédje folyamatosan kapja a megbízási szerződéseket a városrész vezetésétől, ez volt a negyedik alkalom.

A kerület honlapján elérhető információk szerint az erzsébetvárosi önkormányzat 46 245 780 forintért bízta meg a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodát az idei évre. A közzétett adatokból ugyanakkor nem derül ki pontosan, hogy a jelentős összegért cserébe milyen szolgáltatást kell nyújtaniuk Czeglédyéknek. Ez pedig azt jelenti, hogy Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere idén is folytatja korábban kialakított gyakorlatát, miszerint a különféle megbízások során előnyben részesíti a párt holdudvarába tartozó szereplőket.

A 2019-es önkormányzati választás óta ez már a negyedik ilyen alkalom volt: a jogerősen elítélt, börtönben is ült Czeglédy ügyvédi irodája először 1 270 000 forintos, majd 13 335 000 forintos és 33 147 000 forintos megbízást kapott a Niedermüller Péter vezette önkormányzattól – összegezte az Origo. Így már összesen 90 millió forint közpénzzel tömte ki Gyurcsány ügyvédjének zsebeit a DK-s polgármester.

 

Mint ismert, Czeglédyék nemcsak a VII. kerületben, hanem egy másik DK-s vezetésű városrészben, Újbudán is nyerőszériában vannak: tavaly év végi állás szerint a XI. kerületi önkormányzat mintegy 50 millió forinttal „jutalmazta” a DK-s politikus társaságát. 2021-ben Niedermüller Péter a kerület oldalán elérhető adatok szerint – Czeglédyéken kívül – öt ügyvédi irodának mintegy 40 millió forintot fizetett ki jogi képviselet ellátására, tanácsadásra.

A Vas Megyei Ügyvédi Kamara tavaly decemberben felfüggesztette Czeglédy kamarai tagságát. A DK-s ügyvédnek egyébként politikai ambíciói vannak: korábban bejelentette, megmérettetné magát a szombathelyi előválasztáson.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.