Pásztor István: Új esély nyílt a bővítés kapcsán

2019. 09. 29. 11:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz mára megkerülhetetlen alakítója az európai folyamatoknak, ami rendkívül fontos a határon túli magyarok szempontjából – mondta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség vezetője. Hozzátette: ez nem ment fel minket, határon túli magyarokat attól, hogy otthon nekünk kell helytállni.

Arról is szólt, hogy az anyagi és politikai támogatásnak megvan az eredménye, jó magyarnak lenni Szerbiában, és sokan azok akarnak lenni azok közül is, akik nem születtek annak.

A magyar-szerb kapcsolatok szerinte soha nem voltak ilyen jók, ezért úgy látja, nem a magyarságon múlik, hogy a többi szomszédos állammal nem ilyen jó még a viszony.

- Új esélyt látunk a bővítés kapcsán azzal, hogy az EU-ban Magyarország kezébe kerül a bővítési portfólió.

A gáncsoskodásokon felül fogunk kerekedni, biztos, hogy lesz majd olyan, aki nem azt mondja el Belgrádban, mit, miért nem lehet, hanem azt, hogy lehetséges a bővítés – szögezte le.

Hozzátette: az sem mindegy hogy a vajdasági városok, községek testvértelepüléseinek Magyarországon kik lesznek a vezetői.

-Támogassák a Fidesz jelöltjeit – mondta a szerbiai magyar politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.