Pörzse Sándor kinőtte a gárdamellényt

Két történet felidézésével mutatjuk be Pörzse Sándor közéleti útját a kezdetektől napjainkig.

Magyar Nemzet
2021. 02. 25. 15:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Két kérdést nem lehet megkerülni, a zsidókérdést és a cigánykérdést, ha ezt a két kérdést a politika megkerüli, akkor az én gyerekem, az ön gyereke helyett Rosenstein gyerek fog állást kapni 15 év múlva” – mondta 2010-ben Pörzse Sándor a Jobbik miskolci fórumán a párt országgyűlési képviselőjeként. Pörzse kijelentette, hogy Magyarország a magyaroké, majd megismételte, hogy a Rosensteinek nem vehetik el a magyarok helyét – szavain pedig Jakab Péter jóízűen nevetett.

Jakab egyébként, ugyancsak egy jobbikos fórumon, maga is zsidózott, amikor azt sérelmezte, hogy a zsidó bűnözőknek kóser ételt kell hozatni a börtönbe egy drága miskolci étteremből. „Ha bizonyos kiválasztott néphez tartozik az illető, akkor a miskolci Dolce Vita luxusétteremből kell számára étket szállítani, mert ott kóser módon tudnak főzni, és neki még ahhoz is joga van” – mondta. Jakab előadásában egy másik kisebbség ellen is kirohant. A homoszexuális-felvonulást buziparádénak, a résztvevőket pedig aberráltaknak nevezte. „Nyilván a csendőrségről továbbra sem fogunk lemondani. A csendőrségnek nem az lesz a feladata, hogy buziparádékat biztosítson. Miskolcról több mint száz rendőrt küldtek, mert olyan jól állunk, ezeket az aberráltakat kell nekik kísérgetni” – fogalmazott.

Mint azt korábban megírtuk, bár a Jobbik ma már minden szempontból baloldali pártnak tekinthető, mégis szürreális volt azt látni, ahogy az N1TV-ben (amely a párt online televíziója) Pörzse Sándor és Havas Henrik a lehető legnagyobb egyetértésben gyalázta a magyarokat az utóbbi által vezetett műsor február 19-i adásában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.