Pótlóbusz jár a fogaskerekű helyett március 18-tól április közepéig

Forrás: MTI2019. 03. 11. 22:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pályafelújítás miatt pótlóbusz jár március 18-tól április 17-ig a fogaskerekű helyett – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a vonal Városmajor és az Esze Tamás iskola megállóhely közötti szakaszán a pályasínt és a fogasléceket cserélik, amelynek köszönhetően csökken majd a fogaskerekű közlekedésével járó zajkibocsátás.

A Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A autóbusz, míg a vonal felső szakaszán a 60-as pótlóbusz használatát javasolja a BKK. Az alsó szakaszon található megállóhelyek a 60A és 60B jelzésű járatokkal is elérhetők – írták.

A 60A és a 60B pótlóbusz munkanapokon reggel 6 és 9, valamint délután 15 és 18 óra között az előre meghirdetett menetrend szerint indul. Hétköznap a többi napszakban, valamint szombaton egész nap pedig igényvezért, Telebusz-rendszerben közlekedik, azaz csak akkor indul el, ha erre az utasok részéről igény jelentkezik – tudatta a BKK.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.