Rájárt a felügyelet nélküli hagyatékra a szomszéd

Betört az elhunyt férfi lakhelyére a szomszédja, műszaki cikkeket is elvitt a hagyatékból

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 10. 12. 17:53
Csepel hagyaték betörés
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztosra ment az a betörő, aki tudta, hogy a munkásszállón, a közös folyosó egyik szobájának lakója nem fogja észrevenni a lopást, mert két hónapja meghalt. A Magyar Nemzet információi szerint azt viszont nem tudta, hogy a haláleset után a hagyatéki eljárás miatt leltárt készítettek a szobában talált tárgyakról, amelyben a következő hagyatéki tárgyaláskor komoly hiány mutatkozott. A tettest a héten már el is ítélheti a bíróság a gyorsított eljárásban.

A csepeli rendőröket október 1-jén értesítette egy közjegyző, hogy egy hagyatéki eljárásban zárolt ingatlan ajtaját megrongálták, onnan eltűntek műszaki cikkek, számítógépek, valamint egy autó kulcsai, iratai is. Az augusztusban elhunyt férfi egy munkásszállón lakott, ott történt a betörés, az örökösök pedig egy korábbi leltár alapján pontosan tudták, mi hiányzik a szobájából. A rendőrök éltek a gyanúperrel, hogy ha a kulcs és a forgalmi eltűnt, akkor az autó sem lesz meg. Nekik lett igazuk, a Peugeot is hiányzott a szálloda parkolójából.

Fotó: Police.hu

A nyomozók az autót kezdték el keresni, pár nap múlva kiderítették, hogy azt az elhunyt szomszédságában élő, 26 éves, budapesti K. Szabolcs használta a haláleset utáni hetekben. A férfi a gyanú szerint szomszédja halálát követően egy héttel tört be a férfi által bérelt szobába, ellopta a laptopját, a telefonját és a szerszámgépeit. Magához vette az elhunyt autójának a kulcsát, szeptemberig ezzel a kocsival közlekedett: hogy ne keltsen feltűnést, két utcával a munkásszálló mellett parkolt. Az autót tönkretette, a lerobbant járművet egy galgamácsai parkolóban hagyta, innen szállították el végül az örökösök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói K. Szabolcsot október 4-én éjjel elfogták, majd lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, kihallgatása során elmondta, hogy az ellopott, közel egymillió forintot érő tárgyakat értékesítette, és az abból szerzett pénzt azóta felélte. Mivel más jogsértést nem követett el, gyorsított eljárás keretében az ügy rendőrsi nyomozati szakasza lezárult, a férfit október 14-én bíróság elé állítja a vádhatóság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.