Rétvári Bence: A gazdaság erősödése nyugdíjprémiumhoz is elég

Csak az egészségügyben 184 milliárd forint többlet lesz jövőre az idei évhez képest, ebből a kormány pedig 82 milliárdot béremelésre fordít – jelentette ki az államtitkár.

Forrás: Hír TV2019. 07. 30. 10:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az adórendszer változása és az 50 százalékos béremelés minden pedagógus számára előnyöket hozott az elmúlt kilenc évben – mondta az EMMI parlamenti államtitkára arra a kampányra reagálva, amelyben pedagógusok mutatják meg, mennyit visznek haza havonta. Rétvári Bence a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában úgy vélte: sokféle élethelyzet van, de az a számokból egyértelműen kiderül, hogy a kormány jövőre 645 milliárd forinttal többet biztosít oktatásra, és 44%-kal, vagyis 355 milliárd forinttal többet költ pedagógusbérekre, mint 2010-ben a baloldal.

Csak az egészségügyben 184 milliárd forint többlet lesz jövőre az idei évhez képest, ebből a kormány pedig 82 milliárdot béremelésre fordít – jelentette ki Rétvári Bence. Az államtitkár a jövő évi nyugdíjprémiumokról is beszélt, ezen a területen 20 milliárd forintos lesz a bővülés. Velkovics Vilmos ezzel kapcsolatos kérdésére a politikus elmondta, az állam egy esetleges inflációra is fel van készülve, annak bekövetkezte nem befolyásolná a juttatásokat.

A műsorban Rétvári Bence a kormány családpolitikájára is kitért, elmondva, hogy a CSOK révén már eddig is negyvenezer gyermek megszületését vállalták az ifjú párok, amely fontos eredmény demográfiai szempontból.

Teljes beszélgetés ITT tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.