Sajtóklub: A Fidesz nyerő pozícióból folytatja küzdelmét

Szentesi Zöldi László szerint a miniszterelnöki beszéd már nem csak Magyarországról szólt, hanem mélyreható filozófiai elemzést tartalmazott arról, kik vagyunk és hova tartozunk.

Forrás: MTI2019. 07. 30. 15:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keresztény szabadság és az illiberális állam. Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét elemezték a Sajtóklub vendégei. Szentesi Zöldi László szerint a miniszterelnöki beszéd már nem csak Magyarországról szólt, hanem mélyreható filozófiai elemzést tartalmazott arról, kik vagyunk és hova tartozunk.

Bencsik Gábor arról beszélt, Orbán Viktor hiteles ember a választók szemében, érezni szavainak az idő által igazolt tartalmát, és azt üzeni: lehet benne bízni, amit mondd és tesz, azok jó irányba mozdítanak.

A brüsszeli küzdelmeket követően fontos eredmények születtek Bencsik Gábor szerint: nem azok kerültek hatalmi pozícióba, akiket a miniszterelnök ideológiai gerilákként emleget, hanem olyanok, akikről érdemben el lehet kezdeni tárgyalni Európa megvédéséről.

A Magyar Krónika főszerkesztője szerint amilyennek szeretjük Európát, olyannak kell megtartani. A tárgyalások a jövőben erről fognak szólni.

A miniszterelnök tusványosi beszédével kapcsolatosan Stefka István, a PestiSrácok.hu lapigazgatója leszögezte, világpolitikai színtérre lépett Magyarország, annak ellenére, hogy a diplomáciai bravúrról a hazai ellenzék mélyen hallgat. Az újságíró szerint kezünkbe vettük a magyar politika irányítását.

A műsorban Szentesi Zöldi László azon véleményének adott hangot, amely szerint Magyarország már túllépett azon, a ponton, hogy a méretének megfelelő politikát készít Európa számára.

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője arról beszélt, hogy Magyarország túllépett a végvári attitűdön, Orbán Viktor pedig megnyitotta Közép-Európára a kaput. Az újságíró emlékeztetett arra is, hogy a miniszterelnök az illiberális demokrácia lényegét a keresztény szabadságban ragadta meg.

Teljes adás ITT tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.