Sajtóklub: Egy gonosz kísérlet zajlik Magyarországon

A Hír TV Sajtóklub című műsorában a gyöngyöspatai romák kártérítési ügye miatt szervezett tüntetésről és annak hátteréről Bayer Zsolt Bencsik Andrással, Gajdics Ottóval és Huth Gergellyel beszélgetett.

Forrás: Hír TV2020. 02. 25. 12:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna – idézte a mondást Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője Setét Jenő roma aktivista vasárnapi megszólalását követően. Majd hozzátette, hogy Setét nem tett jót a cigányságnak, a tüntetésen nyújtott „attrakciója” nem keltett rokonszenvet a magyar lakosság körében. A főszerkesztő szerint a megmozdulás egy zártkörű esemény volt, ahol az aktivistát nem kellett volna színpadra engedni – hangsúlyozta.

Ráadásul az egész tüntetés egy orbitális hazugságra épült, mert szó sincs arról, hogy nem akarja a kormány a megítélt juttatás kifizetni, viszont készpénz helyett szolgáltatást adna a gyöngyöspatai romáknak. Oktatással, képzéssel segítené az érintetteket ahhoz, hogy kikerüljenek a hátrányos helyzetükből, de erre ők nem tartanak igény – emelte ki. Bencsik szerint ez egy gonosz kísérlet. Korábban Kuncze Gáborék hagyták jóvá hallgatólagosan egy általános magyar-cigány ellentét kirobbantását.

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője azon döbbent meg, hogy nem lehet eltemetni az SZDSZ-t. Újra és újra újabb formákban jön elő az a szellemiség, ami megnyomorította a 2010 előtti életét ennek az országnak.

Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője pedig Iványi Gábor „egyháztulajdonos” szavait elevenítette fel. Az egykori országgyűlési képviselő, lelkész egy ördögűző szertartást mutatott be Huth szerint, és azt mondta a hallgatóságnak, hogy „Isten szabadítson meg minket az alkalmatlan és gonosz miniszterelnöktől.”

A főszerkesztő arra is felhívta a figyelmet, hogy a „tömegben” olyan ismert ellenzéki politikusok is feltűntek, mint Niedermüller Péter, Bősz Anett vagy Kerpel-Fronius Gábor. De az is elhangzott, hogy a kormány azért kért felülvizsgálatot az ügyben, mivel a bíróság olyan családoknak is megítélt kártérítést, akik el sem vitték az iskolába a gyermeküket, sőt nem is éltek Magyarországon azokban az években.

Soha nem merült az fel, hogy Magyarország kormány ne hajtsa végre a bíróság jogerős ítéletét – hangzott el.

A műsorban ezt követően szó volt még a Soros-szervezetek aknamunkájáról Európában, valamint a multikulturális társadalmakban rejlő veszélyekről.

A teljes műsort IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.