Schiffer András: A hátralévő három évben jobb nem erzsébetvárosinak lenni

A volt LMP-s politikus a magyarokat, a futballválogatott tagjait és szurkolóit gyalázó Niedermüller Péter DK-s polgármesternek üzent.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 06. 09. 11:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kedd este Budapesten jobb volt írnek lenni” – írta Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere arra utalva, hogy a magyar válogatott tagjai az írekkel ellentétben nem térdeltek le a labdarúgó-mérkőzés előtt.

Niedermüller szavait Schiffer András sem hagyta reakció nélkül :

„A hátralevő három évben Budapesten jobb nem erzsébetvárosinak lenni. Hajrá, romkocsmák, hajrá, magyarok!”

– írja az LMP volt elnöke.

 

Mint azt lapunk is megírta, tegnap a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott Írország ellen gól nélküli döntetlennel zárta a felkészülést. A meccs elején, a sípszó után azonban az ír válogatott a nyugati trendeknek megfelelően letérdelt, így mutatva ki szolidaritását a Black Lives Matter mozgalom előtt. A magyar válogatott ugyanezt azonban nem tette meg, amelyre válaszul hangos „Szép volt, fiúk!” skandálással reagált a hazai közönség.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere közösségi oldalán reagált arra, hogy a magyarok nem voltak hajlandók letérdelni. Mint írta, „a kezdő sípszóra az írek letérdeltek, erre hatalmas füttykoncertet kaptak a tízezer nézőtől, a magyarok állva maradtak, ahogy az várható is volt. Ezért megkapták a publikumtól a »Szép volt, fiúk!« elismerést. Na pontosan ezért nem érdekel engem a magyar válogatott, szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni…” – tette hozzá a politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.