Sérültjei is vannak a Szeged városára lecsapó ítéletidőnek

Az ítéletidő előszele letépett egy darabot a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara (SZTE ÁJK) épületének tetejéről.

Forrás: szegedma.hu, delmagyar.hu, facebook2019. 09. 09. 16:34
null
Forrás: facebook.com/nemesipal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas vihar csapott le hétfő délután a csongrádi megyeszékhelyre – tudósított a SzegedMa internetes portál.

Az ítéletidő előszele letépett egy darabot a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara (SZTE ÁJK) épületének tetejéről.

A beszámoló szerint pillanatok alatt a semmiből hurrikán erejű szél keletkezett ami, leszakította a gerendákat az SZTE ÁJK épületének tetejéről, valamit az ablakokat is betörte. A felsőoktatási intézménynél egyelőre nem tudnak sérültekről, nem úgy mint a Széchenyi téren, ahol a nagy szél következtében néhány hatalmas faág leszakadt. A mentők pillanatok alatt a helyszínre érkeztek.

Másodfokú riasztásokat adtak ki felhőszakadás veszélye miatt

Több járásra másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás veszélye miatt hétfőn, kora délután. Az érintett területen a következő órákban intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat – írta korábban veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A portál beszámolója szerint a sérültek ellátása jelenleg is zajlik.

„A vihar okozta áramkimaradás és fakidőlések miatt minden vonalunkon járatkimaradások és csúszások várhatóak a következő órákban” – olvasható a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) közleményében.

Letépte a vihar a Nagy Színház tetejét

A Délmagyar beszámolója szerint a Szegedi Nemzeti Színház mozi felőli oldalának lemeztetejét visszahajtotta a viharos erejű szél, így védelem nélkül maradt a deszkázat, ami miatt a színpad és a nézőtér egy része ázik. Az SZNSZ főigazgatójától, Barnák Lászlótól megtudtuk, hogy az érintett részeket lefóliázták, hogy ne ázzanak tovább. Az irányítópultot is letakarták, valamint értesítették azonnal a Katasztrófavédelem munkatársait, valamint az önkormányzatot. Ha az időjárás a továbbiakban kegyes lesz, a vasárnapi jubileumi előadás talán nem kerül veszélybe – olvasható a delmagyar.hu portálon, amely arról is írt, hogy a városban eközben teljes a káosz, leszakadt ágak akadályozzák a forgalmat.

Nemesi Pál, Szeged független polgármesterjelöltje a Facebookon intette óvatosságra a szegedieket a vihar végett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.