A jobboldali válságkezelés nem sarcolja meg a vállalkozásokat

A koronavírus-járvány egyértelművé tette: a Fidesz–KDNP nem sarcolja meg a vállalkozásokat, hanem támogatja azokat.

Magyar Nemzet
2021. 02. 08. 17:24
HOLLIK István
Budapest, 2019. április 18. Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. április 18-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal a válságot megszorításokkal és adóemeléssel akarja kezelni: ugyanazt az elhibázott gazdaságpolitikát kényszerítené az emberekre, amellyel a kormányzásuk alatt csőd szélére sodorták Magyarországot – fogalmazott Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Fidesz–KDNP sajtótájékoztatóján hétfőn.

Hollik kiemelte, hogy a Fidesz–KDNP másik utat választott a koronavírus-járvány okozta válság kezelésében:

a nehéz helyzetben a kormány nem fog adóemelést végrehajtani, nem fog újabb terheket tenni a vállalkozások vállára, hanem segítséget nyújt abban, hogy talpon tudjanak maradni és megőrizzék a munkahelyeket.

Hollik István szerint a Fidesz–KDNP-kormány bértámogatási programja hatékonyan szolgálja a vállalkozások és a munkahelyek megmentését. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– A számok alapján a kormány gazdaságvédelmi intézkedései sikeresek voltak. Legfontosabb az ágazati bértámogatás program, melynek keretében a válság által leginkább sújtott ágazatokban a kormány a járulékok elengedése mellett a vállalkozások számára a bérek ötven százalékát is kifizeti annak érdekében, hogy a vállalkozások ne leépítésekkel és elbocsátásokkal próbálják túlélni a nehéz helyzetet.

Több mint százezer munkahely megvédése érdekében vették már igénybe. Ma Magyarországon négy és fél millióan dolgoznak, nagyjából ugyanannyian, mint a járvány előtt. Ma nyolcszázezerrel többen dolgoznak, mint Gyurcsány Ferencék kormányzásának időszakában.

Az MSZP–SZDSZ kormányzása alatt a válság idején kétszázezer munkahely szűnt meg. A baloldal válságkezelése megbukott: nem segített az embereken, a családokon, a vállalkozásokon, hanem megsarcolta őket.

Dobrev Klára (DK) az ATV-n adott interjúban ismerte el, hogy Gyurcsány Ferenc kormányzásakor a baloldal elhibázta a válságkezelést:

– Bizonyos értelemben megértettük a 2008–2009-es válságkezelés kudarcát, ahol sikerült megmenteni a bankokat, a gazdaságot, de nem sikerült megmenteni az embereket – fogalmazott az uniós képviselő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.