Sikerrel startolt a baloldal halálkampánya elleni petíció

Alig két nap alatt több mint tizenötezren írták alá a Bayer Zsolt által a baloldal halálkampánya ellen indított petíciót. A kezdeményezés támogatására buzdított a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté is. Mindeközben Hollik István úgy értékelte a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali összefogást, hogy a Jobbik megvásárlásával teljessé vált a Soros György által szponzorált Gyurcsány-lista. Meglepő módon a DK egykori alelnöke, Bauer Tamás közölte, hogy nem támogatja az összefogást – Medgyessy Péter viszont üdvözölte azt.

Magyar Nemzet
2021. 01. 07. 5:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal megint szintet lépett a halálkampányban – írta tegnap a közösségi oldalán a Fidesz frakcióvezetője, aki arra buzdította az embereket, hogy írják alá a Bayer Zsolt által indított, Krekó Péter baloldali elemző kijelentését elutasító petíciót. – A Korózs-féle kamuvideó és a meghamisított halálozási statisztikák után most már azt is nyíltan kimondják, hogy attól várnak politikai hasznot, ha elveszik az emberek kedvét a koronavírus elleni vakcinától.

Elég volt a baloldal halálkampányából! – írta Kocsis Máté.

Ismert: lapunk publicistája hétfőn indított aláírásgyűjtést a Political Capital baloldali-liberális elemzőműhely egyik vezető munkatársa, Krekó Péter állítása ellen, aki nemrég úgy nyilatkozott a Politico nevű brüsszeli lapnak: „A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor Orbánnak kell viselnie a politikai következményeket.”

Mint a petícióban Bayer Zsolt fogalmazott, „nem kell megmagyarázni, a mondat önmagáért beszél. A mai magyarországi baloldal stratégiája nem kevesebb, mint hogy el kell venni az emberek kedvét a védőoltástól, ennek következtében a járvány majd tovább szedi áldozatait, és ezért a társadalom majd a kormányt fogja megbüntetni – értsd: így nyerhetik meg a következő választásokat”.

Bayer szerint „a kijelentés gyalázat, a szó minden értelmében.

Eltelt egy hét, de egyetlen ember sem akadt sem a magyarországi baloldalon, sem liberális értelmiségükből, aki kikérte volna magának Krekó Péter gazemberségét, aljasságát, elhatárolódott volna mindettől, és bocsánatot kért volna ezért a mindenen túlmutató bárdolatlanságért. Ellenkezőleg: azt látjuk, hogy a magyarországi baloldal egy emberként fogott hozzá megvalósítani a krekói stratégiát, s ezzel ez a baloldal pontosan ugyanolyan szégyenteljes gazemberré lett, mint amilyen a stratégája, amilyen maga Krekó Péter.” Alig két nap alatt több mint tizenötezren írták alá a petíciót, amit a CitizenGO felületén lehet elérni. Krekó ugyanakkor bejelentette, hogy jogi eljárást indít a róla cikkező újságírók, köztük Bayer Zsolt ellen.

Mindeközben a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy értékelte a baloldali pártok keddi, a közös kormányzásukra vonatkozó dokumentumának aláírását: megtörtént az, amit Gyurcsány Ferenc, a baloldal valódi vezetője régóta eltervezett, bedarálta az összes pártot az LMP-től a Momentumon át egészen az MSZP-ig. – Azt a Jobbikot is, amely még alapító nyilatkozatában elsődleges feladatának nevezte a kommunista utódpárt eltávolítását a hatalomból, és még 2017-ben is azt mondták: nem fognak össze egyetlenegy baloldali párttal sem – fogalmazott Hollik István. Összegzése szerint a Jobbik megvásárlásával tehát teljessé vált a Gyurcsány-lista, ennek a listának a szponzora pedig Soros György.

Meglepő módon házon belülről is bírálták a baloldali összefogást, Bauer Tamás a közösségi oldalán ugyanis közölte, hogy az nem számíthat a szavazatára. A DK volt alelnöke ugyanakkor nem erkölcstelensége miatt fordult el az összeborulástól, hanem mert attól tart, hogy az „ugyanúgy nacionalista kormány lesz, mint az Orbán-kormány”. Bauer szerint az illegális migráció és az embercsempészet – állítólagos – elutasításával „ugyanúgy idegenellenes kormány lesz, ugyanúgy szemben áll majd a »brüsszeli bürokraták« humanizmusával, mint az Orbán-kormány”. Medgyessy Péter volt miniszterelnök az ATV-nek viszont úgy nyilatkozott: nagyon örül annak a ténynek, hogy megvalósult az ellenzéki pártok közötti egység, amit ő már három és fél éve szorgalmaz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.