Simonka továbbra is ártatlannak vallja magát

Három napra tervezett előkészítő üléssel kezdődik meg ma a Fővárosi Törvényszéken az a költségvetési csalás miatt induló büntetőper, amely Simonka György és társai ellen indult.

2020. 01. 14. 9:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három napra tervezett előkészítő üléssel kezdődik meg ma a Fővárosi Törvényszéken az a költségvetési csalás miatt induló büntetőper, amely Simonka György volt kormánypárti orszá­ggyűlési képviselő és társai ellen indult. Simonka mellett még harminckét társa ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat tavaly augusztusban a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). A vádirat lényege szerint Simonka György és társainak tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága 2014-ben rendelt el nyomozást még üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt. A nyomozás alapját a Paprikakert Tész Kft.-nél és a Magyar Termés Tész Kft.-nél végzett adóigazgatási vizsgálatának megállapításai, valamint a NAV Központi Hivatala Pénzmosás Elleni Informá­ciós Irodájának feljelentése képezte. Az adónyomozók az eljárás során vizsgálták Simonkának a Magyar Termés Tész Kft.-hez fűződő kapcsolatát.

Az ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés tavaly ősszel felfüggesztette. Ezután az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simonka Györgyöt, aki nem ismerte el és azóta is tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.