Sosem elég a kispesti szocialistáknak

Lapunk még a hét elején hívta fel a nyilvánosság figyelmét arra, hogy Kránitz Krisztián barátnője önkormányzati lakást bérel, amelyben nem lakik senki, az ingatlan üresen áll. A kispesti vagyonkezelő igazgatója és Gajda Péter polgármester is megszólalt az ügyben azóta, ám a lényeget nem sikerült tisztázni: hogyan lehet, hogy miközben ötven rászoruló család vár önkormányzati ingatlanra, egy vezető pozícióban levő tisztviselő barátnője egy olyan lakást bérel, amibe be sem költözött?

2020. 12. 05. 7:30
null
Gajda Péter (balra) és a vagyonkezelő igazgatója Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Dódity megint hazudik, de ezt már megszokhattuk! Most azzal kampányol, hogy egy önkormányzati dolgozó – aki mellesleg a párom – bitorol önkényesen egy önkormányzati lakást – reagált Kránitz Krisztián (MSZP), a kispesti vagyonkezelő igazgatója a legújabb botrányra. Hogy pontosan mi a hazugság Dódity Gabriella, a kispesti önkormányzat Fidesz–KDNP-s képviselőjének Facebook-posztjában, amely rávilágított az esetre, az nem derült ki.

Ahogy azt lapunk is megírta, Kránitz barátnője, egyben alkalmazottja 2017 májusában egy felújított önkormányzati lakást kapott bérlőként, csakhogy a házban lakók elmondása és a villanyóra állása alapján kiderült: a lakásban a bérleti időszakban nem tartózkodott életvitelszerűen Kránitz barátnője. Az korántsem világos, hogy Kránitzék miért béreltek egy üres lakást éveken keresztül. Helyi forrásaink arra hívták fel a figyelmünket, hogy az elmúlt években „sokan jutottak úgy lakáshoz, hogy kedvezményes árat kaptak arra az ingatlanra, amelyet több mint öt éve béreltek az önkormányzattól”.

– Szolgálati lakásbérleti szerződéssel valóban rendelkezett annak idején, de miután megoldódott a lakhatása, ezt a szerződést közös megegyezéssel felbontotta, és még 2020 elején a lakást visszaadta az önkormányzat számára – közölte Kránitz Krisztián a lakás bérlésével kapcsolatban a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy nem tűri el, hogy a magánéletét „vegzálják”.

Gajda Péter (balra) és a vagyonkezelő igazgatója
Fotó: Facebook

Gajda Péter (MSZP) polgármester egy Facebook-kommentben reagált a történetre: – A VAMÜSZ (Kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezet – a szerk.) egyik munkatársának egy rövid ideig volt – nem szociális bérlakása – hanem szolgálati lakása, amelyet rég leadott. Erről a lakásról is van már döntés, ahova hamarosan beköltözhet egy rászoruló kispesti – írta a kerületvezető.

A lapunk birtokába került szerződés szerint ez a „rövid” időszak 2017 májusában kezdődött, ekkor állították ki B. V. nevére a szerződést, Kránitz Krisztián ebben az időszakban még házas volt, a kispesti hangfelvételek szerint B. V. volt a szeretője.

Kránitz a közleményében arról írt, hogy 2020 elején felbontották a szerződést. Vagyis az önkormányzati ingatlan 2,5 évig volt B. V. bérleménye úgy, hogy gyakorlatilag alig tartózkodott a lakásban.

Az üresen álló ingatlan azért problémás, mert Dódity Gabriella szerint számos család vár arra, hogy önkormányzati lakáshoz jusson. Dódity hozzátette: úgy tájékozódott, hogy Kránitzot többször felszólították a városházáról, hogy az általa vezetett vagyonkezelő vegye vissza a lakást, de ezt nem tette meg. Kérdés, hogy miért? Mindez összefügghet azzal, hogy Gajda Péter miért ragaszkodik továbbra is Kránitzhoz:

a vagyonkezelő igazgatója a botrányok ellenére figyelemre méltó fizetésért dolgozik, és a jelek szerint fontos szerepet kaphat az önkormányzati cégek átalakítása után is.

Lackner Csaba (ex-MSZP) az elhíresült kispesti hangfelvételeken adja meg erre – az egyik lehetséges – választ. Kránitz, alias Krinyó egy alkalommal a barátnőjét, B. V.-t is elvitte síelni Gajdáékkal. Lackner szerint a hölgy „annyira bekattant a harmadik napon, minden szir-sz...rtól”, hogy leköpte Somogyi Lászlót, és azt mondta neki, hogy „te is csak azért élsz még, azért van pénzed, mert a Krinyó neked pénzt ad”. Gajda Péternek és Lackner Csabának a síelésen ezen veszekedés alkalmával azt mondta B. V. – Lackner előadásában –, hogy „azért vagytok még életben, mert rólatok nem beszélek, nem dalolászok”. (Az idézett hangfelvétel ide kattintva meghallgatható.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.