Szabadul a Viking Sigyn kapitánya

Elutasította ma a nyomozási bíró a Fővárosi Főügyészség fellebbezését, így várhatóan már ma szabadlábra helyezik a nemzetközi szaksajtóban már a tragédia napjától megnevezett Jurij Csaplinszkijt.

2019. 11. 18. 15:42
null
Az ukrán kapitány vezette szállodahajó gázolta el a koreai turistákkal teli vízibuszt Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elutasította ma a nyomozási bíró a Fővárosi Főügyészség fellebbezését, így várhatóan már ma szabadlábra helyezik a nemzetközi szaksajtóban már a tragédia napjától megnevezett Jurij Csaplinszkijt, a Viking Sigyn ukrán kapitányát – tudta meg a Magyar Nemzet.

Csaplinszkijt tömegszerencsétlenségek okozó, gondatlanságból elkövetett vízi közlekedés veszélyeztetéssel, valamint 35 rendbeli cserbenhagyással gyanúsítják a májusi dunai hajókatasztrófa kapcsán.

A befejezett nyomozás adatai szerint a Csaplinszkij kormányozta Viking Sigyn szállodahajó szabálytalan előzés közben utolérte a Hableány sétahajót a Margit hídnál, majd felborítva azt, maga alá gyűrte 28 utas halálát okozva. A tragédiát csak 7 dél-koreai turista élte túl.

A Magyar Nemzet úgy tudja, heteken belül vádat emelnek az ukrán kapitány ellen.

Az alapügytől elkülönítve tovább vizsgálják a hatóságok a Sigyn testvérhajójának, az Idun kapitányának és személyzetének esetleges felelősségét. Az Idun közvetlenül a Sigyn nyomában járt és áthajtott a hullámsírba küldött Hableány roncsai és a vízbe esett emberek felett, így felmerült a cserbenhagyás az Idun személyzete esetében is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.