Szabó Tamás: A szavazófülkébe is bekísértek választópolgárokat

Feljelentést tesz az október 13-i választáson elkövetett cselekmények miatt Jászberény kormánypárti polgármesterjelöltje. Szabó Tamás erről a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt.

Forrás: HÍR TV2019. 11. 06. 15:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büntető feljelentést tesz az október 13-i választáson elkövetett cselekmények miatt Jászberény kormánypárti polgármesterjelöltje. Szabó Tamás erről a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt annak kapcsán, hogy megismétlik a polgármesterválasztást az észak-alföldi városban vasárnap. A politikus szerint a területi választási bizottság határozata megállapítja: csalással nyert 14 szavazattal a jobbikos polgármesterjelölt Jászberényben.

A jászsági fővárosban október 13-án tartott polgármesterválasztást a jobbikos Budai Lóránt nyerte, aki a Közösen Jászberényért Egyesület színeiben indult. Budai 14 szavazattal többet gyűjtött a fideszes Szabó Tamásnál, a képviselő testületbe 7 fideszes mellett a Közösen Jászberényért Egyesület néven induló ellenzék 6 jelöltje, továbbá a Mi Hazánk 1 képviselője jutott be. Az észak-alföldi várost 2010 óta irányító Szabó azonban megtámadta a helyi választási bizottság által megállapított eredményt, a területi választási bizottság pedig megállapította, hogy olyan súlyos jogsértések történtek, melyek nem csak a választópolgárok akaratát befolyásolhatták, hanem a választás eredményét is.

Egyértelműen kijelenthető, hogy csalás történt helyben a választások során? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

A választásra vonatkozó szabályok és a választók jogainak olyan szintű megsértése, amely a választás tisztaságát egyértelműen megkérdőjelezte – mondta Szabó Tamás, a Fidesz-KDNP jászberényi polgármester-jelöltje.

A teljes beszélgetés IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.