Századvég: Egyre nagyobb üzlet az illegális migráció

Az üzlet mértékét jelzi, hogy egy-egy migráns 1500-2000 eurót is hajlandó fizetni azért, hogy Európába juthasson, és a kereslet folyamatosan nő.

Forrás: MTI2019. 12. 13. 10:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Századvég Alapítvány elemzése szerint már-már a kábítószer-kereskedelemhez mérhető üzlet az illegális migráció – közölte az intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Palócz André hangsúlyozta: ezt az is mutatja, hogy az illegális migrációra ugyanazt a nyugat-balkáni útvonalat használják, mint a drog- és a fegyvercsempészetre.

Az üzlet mértékét jelzi, hogy egy-egy migráns 1500-2000 eurót is hajlandó fizetni azért, hogy Európába juthasson, és a kereslet folyamatosan nő – tette hozzá.

Elmondta, a nem kormányzati szervezetek (NGO) katalizátorként segítik a folyamatot, már a kibocsátó országok területén tájékoztatással, majd útközben pénzzel és fizikai támogatással.

A nyugat-balkáni országokban a hivatalnoki rendszer és a határellenőrzési szervek is érintettek lehetnek – tette hozzá.

A vezető elemző szerint biztos, hogy informális kapcsolat van az embercsempészek és az NGO-k között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.