Szent István-napját köszöntik Ópusztaszeren

Változatos programokkal és látványos katonai bemutatóval köszöntik Szent István-napját az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

Forrás: MTI2019. 08. 16. 12:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kodácz Csengele elmondta, a skanzenben a kisebbek kedden kézművesfoglalkozásokon, bábszínházi előadásokon vehetnek részt. Az Olvasókör épülete mellett álló kemencében hagyományos kenyeret sütnek, a Községházánál a bútorfestést próbálhatják ki a látogatók, de bekapcsolódhatnak az Üllési Fonó Néptáncegyüttes műsorába is, amelyhez a Por zenekar szolgáltatja a talpalávalót. A Szeri Gyógynövényházban gyógynövényekből készült teák kóstolójával, a Nomád Parkban szalagszövéssel, nemezeléssel várják az érdeklődőket.

A Nagyréten erre a napra katonai tábor épül. Látványos bemutatókat tartanak az 5. Bocskai István Lövészdandár és a 46. Területvédelmi Zászlóalj egységei, a régmúlt katonai eszközeit, ruházatát és szokásait pedig a Pálffy huszárok, a III. Hagyományőrző Honvédzászlóalj és a Szegedi Hadipark jóvoltából ismerhetik meg a vendégek.

Délután tartják a 46. Területvédelmi Zászlóalj önkéntes tartalékos állományának ünnepélyes katonai eskütételét, amelyen Benkő Tibor honvédelmi miniszter mond beszédet.

Hagyományosan az Emlékparkban rendezik a Csongrád Megyei Önkormányzat ünnepségét, amelyen átadják az alkotói díjakat és megyei elismeréseket. A rendezvény szónoka Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.