Szentendrén is egymást nyírják a balos ellenzékiek

Szentendrére érkezett az ellenzékből induló összefogást belülről szétrepesztő országos politikai vírus.

Forrás: mandiner.hu2020. 07. 10. 11:33
null
Szentendre, 2020. április 27. A szentendrei Dunakorzó és a belváros látképe napkeltekor 2020. április 27-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: MTI/Mohai Gábor

Szentendrére érkezett az ellenzékből induló összefogást belülről szétrepesztő országos politikai vírus.

Szentendrére érkezett az ellenzékből induló összefogást belülről szétrepesztő országos politikai vírus. A Pest megyei városnak azt a befolyásos tanácsnokát menesztette a polgármester, aki a legtöbbet tette az MSZP-DK-LMP-Jobbik civil védjegy alatti összefogásáért, a helyi Fidesz-KDNP leváltásáért – írja a mandiner.hu

A legbefolyásosabb személyiségnek számított a baloldali-liberális-szélsőjobb-lokálpatrióta városvezetésben a polgármesteri kabinetből most kibuktatott Kubatovics Áron.

A Mandiner megtudta: nevezett helyi politikus havi bruttó 600 ezer forintos megbízási szerződést nyert el tavaly novemberben Fülöp Zsolt polgármestertől. Kubatovics tanácsadói reszortja az volt, hogy segítsen Szentendre közművelődési, kulturális intézményeinek és gazdasági társaságainak fenntartásában, működtetésében, valamint tanácsot adjon ezen intézmények, cégek és egyáltalán az önkormányzat működéséhez.

Az addigi ellenzék tavaly őszi győzelme, majd a karantén utáni közéleti újjáéledés után hamar kitört az első botrány az új városvezetés körül: hétfőn, július 6-án botrányos mozzanat vált ismertté Kubatovics magánvállalkozásai kapcsán. Napvilágot látott az a cégbetekintési kivonat, amely bizonyítja, hogy Kubatovics Áron, egy kereskedelmi és szolgáltató magáncége kényszer-felszámolása miatt, 2019. február 7-től öt évre el van tiltva a cégvezetéstől.

A helyi politikus tehát etikailag erősen kifogásolható módon úgy vállalt – és kapott – cégek és az önkormányzati szervezet működésével összefüggő tanácsadói feladatkört borsos összegért Szentendre önkormányzatában, hogy saját cégét végelszámolták

és emiatt ő maga el lett tiltva 2024-ig a cégvezetéstől.

A cégbetekintési irat ismertté vált egy baloldali-liberális szentendreieket tömörítő népes facebook-csoportban, amelynek éppen a bukott tanácsnok volt korábban az adminja. A hozzászólások nem voltak hízelgőek Kubatoviccsal szemben.

Szentendre polgármestere, Fülöp Zsolt ezután felbontotta „jobbkezének” tanácsadói megbízását. Ezt a szóban forgó közösségi csoportban így reagálta le Kubatovács Áron: „Kedves érdeklődők, mint egyesületi tag, később önkormányzati képviselő, most pedig kabinettag, azért dolgoztam és dolgozom, hogy élhető és sikeres várossá tegyük Szentendrét. Mivel ezt a célt veszélyezteti a személyem, ezért elfogadtam a polgármester ma délelőtti döntését, melyben felbontja a tanácsadói megbízásomat.”

A kíméletlenül gyors leváltásnak városi találgatások szerint köze lehet a koalíción belüli erővonalak átrendeződéséhez, ezen belül a szentendrei DK erősödéséhez is.

A Mandiner úgy értesült, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja – Laárné Szaniszló Éva frakcióvezető aláírásával – közérdekű adatigénylést kért, hogy világossá váljék: milyen tanácsokat milyen rendszerességgel adott dokumentáltan havi 600 ezer forintért Kubatovics Áron. Ez a megbízatási összeg különben nagyjából azonos a helyi városi szolgáltató zrt. vezérigazgatójának javadalmazásával – abban a városban, ahol már minden városi cég élén cserét hajtott végre az ősszel felállt új önkormányzati vezetés.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják el.

Esnek szét a szivárványkoalíciók

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, több város vezetésében már fél év után felbomlottak az ellenzéki koalíciók. Ilyen Göd, ahol már kétharmados többséggel rendelkezik a momentumos Balogh Csaba polgármester elleni összefogás, vagy Szolnok, ahol, a kilépések miatt a Szolnoki Többség nevű frakció, immár kisebbségben van, de jó példa Ferencvárosis, itt az MSZP-DK koalíció hátrált ki Baranyi Krisztina városvezető mögül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.