Szerződést bontottak a táncművészeti egyetem zaklatással vádolt tanárával

Nem ismeri el a vádak igazságtartalmát, de távozik a Magyar Táncművészeti Egyetemről Sebestyén Csaba.

Magyar Nemzet
Forrás: Azonnali.hu2020. 08. 28. 17:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Távozik a volt hallgatói által szexuális visszaélésekkel vádolt Sebestyén Csaba a táncművészeti egyetemről – írta meg az azonnali.hu, és arról is beszámolt, hogy egy másik – a durva pedagógiai módszerei miatt bírált – oktató pedig csak a már elindított évfolyamait viheti végig az intézményben.

Sebestyén Csabáról két egykori növendéke azt állította, hogy szexuális visszaélést követett el velük szemben.

Az ügy kipattanása után Bolvári-Takács Gábor, az egyetem rektora beszélt Sebestyén Csabával, ami után közös megegyezéssel szerződést bontottak. Az erről szóló megállapodásban úgy fogalmaztak: „A Magyar Táncművészeti Egyetem jó hírnevének megtartása szükségessé teszi a munkaviszony megszüntetését.” A felsőoktatási intézmény rektora ugyanakkor az azonnali.hu-nak elmondta: Sebestyén Csaba minden szexuális visszaélésre vonatkozó állítást tagad.

Sebestyén Katalint és Keveházi Gábort is vádak érték. Előbbivel szemben elsősorban a minősíthetetlen hangnemet és megalázó bánásmódot, utóbbival kapcsolatban pedig a nyílt szexuális utalásokat és az erőszakos viselkedést emlegették az egykori növendékek.

Sebestyén Katalin csak a balettmester-oktatásban már részt vevő osztályát viszi végig mindezek után, arról viszont nincs biztos információ, hogy Keveházi Gábor kap-e még megbízást az egyetemtől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.