Szijjártó: Egymillió tabletta favipiravir ékezett Kínából

Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából szerda hajnalban – közölte Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Forrás: koronavirus.gov.hu2020. 11. 25. 11:19
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A nap legfontosabb eseménye, azt hiszem, hogy már meg is történt, hiszen negyed hatkor landolt az a repülőgép, amely újabb egymillió darab favipiravir gyógyszert szállított Magyarországra, ezúttal Kínából – mondta a miniszter.

– Ez a gyógyszer segíti a koronavírus-betegek gyógyulását, enyhíti a tüneteiket – tette hozzá.

Ezzel a szállítmánnyal együtt már 4,8 millió favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett Magyarországra: 2,8 millió Kínából és kétmillió Japánból. Ha az operatív törzs úgy dönt, folytatják a tárgyalásokat újabb gyógyszerszállítmányokról – közölte Szijjártó Péter.

A miniszer közzétett videóját itt tekintheti meg:

Átfogó jellegű megoldások

A kormány minden szempontot mérlegel a járvány elleni védekezésben, hogy az emberek egészségével együtt a munkahelyeiket is megvédje – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Business Services Hungary 2020 online díjátadóján.

Szijjártó Péter szerint a válságra körültekintő, átfogó jellegű megoldásokat kell találni.

Magyarország ezért úgy döntött, hogy a munkanélküliség helyett a munkahelyek megtartását finanszírozza, és továbbra is fogadja a befektetési, vagy más fontos gazdasági céllal érkező külföldi üzletembereket – tette hozzá.

A tárcavezető a rendezvényen közölte, hogy a befektetések ösztönzésére kiírt pályázat immár a harmadik fordulóval folytatódik. Az állami hozzájárulás elérheti a 800 ezer eurót. A korábbi támogatások már majdnem ezer céget segítettek abban, hogy megtartsák, vagy gyarapítsák a munkahelyeiket – hangsúlyozta.

Szijjártó Péter az üzleti szolgáltató központok figyelmét felhívta a munkavállalónként 5 ezer eurós képzési támogatásra is.

Magyarországon több mint 63 ezer ember megélhetését ilyen cégek biztosítják, és a tapasztalatok szerint – mint mondta – meg is becsülik a magyar alkalmazottakat.

A miniszter üdvözölte, hogy a jól képzett munkaerőnek, a fejlett infrastruktúrának és képzésnek köszönhetően Magyarország nemzetközi szinten is fontos célpontja a globális üzleti szolgáltatóknak, és nem csupán Budapest, hanem a vidéki központok is. Az első fél évben 4 társaság kezdte meg a működését belföldön, és további 8 beruházásról is megállapodás jöhet létre hamarosan – tette hozzá.

A Business Services Hungary 2020-at a HIPA (Hungarian Investment Promotion Agency, Nemzeti Befektetési Ügynökség), valamint a magyarországi Amcham (American Chamber of Commerce, Amerikai Kereskedelmi Kamara) BSS platformja szervezte.

A rendezvényen a Centre of Excellence díjat az ExxonMobil Üzletsegítő Központ Magyarország Kft. ügyvezetőjének, Jeroen Kirschbaumnak adták át. A Best in Educational Cooperation díjat az NI Hungary Kft. ügyvezetője, Hosszú Róbert vehette át. A Manager of the Year díjat Eve Bader, a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. ügyvezetője kapta.

A rendezvényről készült videót itt tekintheti meg:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.