Szijjártó Péter: Legyen nemzetközi emléknapja a kommunizmus áldozatainak!

Forrás: V4NA, facebook.com/szijjarto.peter2020. 02. 25. 12:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itt az ideje annak, hogy a világ legnagyobb nemzetközi szervezete végre elismerje a kommunisták szörnyű tettei által okozott tragédiákat – írta Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a Facebook-oldalán.

A bejegyzésben azt írta, hogy „több évtizednyi szovjet megszállás és elnyomás után mi, magyarok pontosan tudjuk, hogy sohasem felejthetjük el a kommunista diktatúra bűneit.”

Hozzátette, több százezer kioltott emberélet és családi tragédia szolgál a mai napig intő példaként arra, hogy az emlékezet nem csak kötelességünk, de felelősségünk is egyben.

Bejelentette, hogy a magyar kormány „mindezek alapján úgy döntött, hogy határozati javaslatot nyújt be az ENSZ-nek, melyben kezdeményezzük a kommunista diktatúrák áldozataira megemlékező nemzetközi emléknap kijelölését.”

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra, hogy a kommunista diktatúrák nemzedékeket taszítottak jövőkép nélküli, kilátástalan helyzetbe, a halálos áldozatok számát világviszonylatban százmillióra becsülik.

Miközben van már világnapja a jazznek, a teának, a jógának és a biciklinek, itt lenne az ideje, hogy az ENSZ megszüntesse azt a méltatlan állapotot, hogy százmilliónyi áldozat emlékére nem tudott még emléknapot alapítani – zárta a bejegyzést a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.