Szociális Tüzelőanyag Pályázattal segít a kormány

Forrás: HÍR TV2019. 12. 12. 20:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is pályázhattak szociális tüzelőanyagra az ötezer lélekszám alatti települések. A Borsod megyei Arlóban több mint 350 család kap mintegy két hónapra elegendő tűzifát. Míg 2011-ben a szociális tűzifa mennyisége 42 ezer köbméter volt, a tavalyi és az idei szezonban már mintegy 226 ezer köbméter. A kormány eddig 17 milliárd forintot fordított a rászorulók fűtésének támogatására.

Mintegy hétszáz köbméter fa várja a szállítást a Dobronyai fatelepen, amely mintegy 350 arlói családnak segít a téli fűtésben. A Borsod megyei Arló önkormányzata első alkalommal vesz részt a 2011-ben elindult szociális tűzifaprogramban.

– Arlóban nagyon sok rászoruló van, hogy mit ne mondjak, ez a 350 háztartás is csak egy része, és még sokkal többet is bevállalhattunk volna. Ami azt illeti, azért vállaltuk, mert a szociális állami támogatási keretünkben van azért most egy kicsit több összeg, mint ami az eddigi években volt. Volt olyan költségvetési év, hogy az előző évhez képest negyven millió forinttal kaptunk kevesebb támogatást. Ebben az évben, 2019-ben viszont negyven millióval többet kaptunk mint 2018-ban – mondta Vámos Istvánné, Arló polgármestere.

A rászorulók családonként két köbméter fát kaphatnak, ami átlagosan két hónapra elegendő.

A kormány idén ötmilliárd forintot biztosít a szociális célú tüzelőanyag-programra. A támogatásra az ötezer lélekszám alatti önkormányzatok pályázhatnak, és a tűzifa mellett barnakőszenet is vásárolhatnak az elnyert összegből. A tüzelőanyagot legkésőbb 2020. február 17-ig szét kell osztaniuk a rászorulók között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.