Tarlós István győzelmét jósolja a XXI. Század Intézet

Tarlós István győzelme várható a vasárnapi önkormányzati választáson; a regnáló főpolgármester kampánya jól felépített és problémamentes volt, míg Karácsony Gergelyé kudarc.

Magyar Nemzet
2019. 10. 10. 7:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István győzelme várható a vasárnapi önkormányzati választáson; a regnáló főpolgármester kampánya jól felépített és problémamentes volt, míg Karácsony Gergelyé kudarc – olvasható a XXI. Század Intézet szerdán napvilágot látott elemzésében. A dokumentum megjegyzi: Tarlós István a választási kampányát az elmúlt kilenc évben elért eredményekre alapozta, amelynek során a fő üzenete az volt, hogy az ő vezetésével biztos kezekben a város. Az elemző hozzátette, hogy Tarlós Istvánt nemcsak a Fidesz–KDNP szavazói tartják alkalmas városvezetőnek, hanem a bizonytalanok és az ellenzéki szimpatizánsok jelentős része is.

Karácsony ugyanakkor alulmaradt az alkalmassági versenyben, a kampány során nem javult a mutatója, amit az elemző azzal indokolt, hogy a kampánya átgondolatlan volt. A „Vegyük vissza Budapestet!”, a „Budapest legyen zöld és szabad!” kampányszlogenek értelmezhetetlenek voltak a választók többségének, azok nem találkoztak a valóságérzékelésükkel – mutat rá az elemző.

Hozzátette: ennek például az az oka, hogy a fővárosban az elmúlt kilenc évben soha nem látott parkfejlesztések, faültetések valósultak meg, „ráadásul nehéz azt mondani a városra, hogy ne lenne szabad, amikor a Budapest ­Pride-on a szexuális kisebbségek a balliberális városvezetés időszakával ellentétben kordonok nélkül tudtak vonulni, vagy például a budapesti Maccabi Európa Játékokon a zsidó sportolókat – más nyugat­európai nagyvárossal ellentétben – semmilyen atrocitás nem érte”.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.