Terhességi tesztre, ékszerekre költötte a kampánypénzt

A pénzből jutott élelmiszerre, gyerekjátékokra, gyerekruházatokra, gyógyszerre is.

Magyar Nemzet
Forrás: ugyeszseg.hu2020. 08. 29. 10:14
null
Forrás: Pixabay.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a 2018-as országgyűlési képviselők választása kapcsán jelöltként kapott támogatást nem kampánycélokra fordította, hanem családi kiadásokra – tudatta közleményben a Somogy Megyei Főügyészség.

A 36 éves vádlott egy parlamenten kívüli párt képviselőjelöltjeként indult Somogy Megye egyik választókerületében, így az irányadó törvény alapján egymillió forint központi költségvetésből származó támogatásra volt jogosult.

A kapott támogatás kizárólag a választási kampányidőszak alatt, a kampánytevékenységgel összefüggő dologi kiadások finanszírozására fordítható, és annak felhasználásáról a jelölteknek elszámolást kell benyújtani a Magyar Államkincstárral történt megállapodás szerint.

A vádlott be is nyújtotta elszámolását, azonban a számlák alapján a támogatásból több mint 750 ezer forintért családja részére vásárolt, mivel a bizonylatok szerint élelmiszert, gyerekjátékokat, gyerekruházatot, gyógyszert, terhességi tesztet és ékszereket vett, így az állami költségvetést megkárosította.

Az ügyészség vádiratával egyezően a Kaposvári Járásbíróság jogerősen egy év hat hónap börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, melynek végrehajtását két évre felfüggesztette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.