Vigyázat, mert érkeznek a zivatarok! + videó

Hazánkban egyre több helyen várható ismétlődő zápor, zivatar. Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Forrás: MTI2024. 05. 01. 20:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, főleg estefelé fordulhat elő a délnyugati tájakon zápor, néhol zivatar, majd később

az éjszaka során az ország nyugati, délnyugati felén valószínűek záporok, a Dunántúlon néhol zivatar sem kizárt.

Csütörtökön erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Átmenetileg kevesebb, majd délutántól

egyre több helyen várható ismétlődő zápor, zivatar. Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat. Legkisebb eséllyel az északkeleti harmadban lehet csapadék.

A délkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik, de szerdán egy-egy viharos lökés sem kizárt.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között várható, ennél hidegebb az Alföld és az Északi-középhegység szélárnyékos részein lehet.

 

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 21 és 26 fok között alakul, azonban a tartósabban csapadékos helyeken ennél hűvösebb maradhat az idő.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.