Tovább erodálódik a Jobbik

Egyre több jobbikos tisztségviselő számára vállalhatatlan Jakab Péter, a párt új elnökének politikája, ezért tegnap újabb alapszervezetek jelentették be feloszlásukat. Bana Tibor országgyűlési képviselő hétfői kilépését követően megszűnt a teljes Vas megyei Jobbik, valamint feloszlott a Hajdú-Bihar megyei egyeki és bakonszegi csoport.

Veres László István
2020. 03. 04. 11:12
JAKAB Péter
Jakab Péter Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik Vas megyei vezetői nem kívánnak tovább a párt szétveréséhez asszisztálni, ezért megszüntetik tagságukat, így megszűnnek megyei alapszervezeteik – jelentette be közösségi oldalán Lábodi Gábor, a párt Vas megyei alelnöke tegnap. Lábodi, aki eddig a Jobbik szentgotthárdi elnöke és megyei sajtófőnöke is volt, emlékeztetett: Vas megyében az első alapszervezetek Bana Tibor vezetésével alakultak meg 13 évvel ezelőtt, és azóta is alázatos, kemény munkát végeztek. – Az új elnökség részéről mégis nemtelen támadások érték az parlamenti képviselőt – tette hozzá.

Bana Tibor, aki a párt korábbi országos alelnöke és Vas megyei elnöke volt, hétfőn tudatta, hogy kilép a Jobbikból és függetlenként folytatja országgyűlési munkáját. Lábodi arról is írt, hogy a Jobbikban Jakab Péter vezetésével mára a diktatórikus szemlélet, a személyi kultusz és a kritikai vélemények elnyomása vált uralkodóvá. Hozzátette: a pártban évtizedek óta lelkiismeretes munkát végző vezetők helyére más pártoktól vagy a baráti körből érkezőket emeltek ki, akik között olyanok is vannak, akik – sajtóértesülések szerint – akár bűncselekménnyel is vádolhatók.

Jakab Péter
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ugyancsak kedden jelentette be kilépését a pártból Orosz Gyula, a Jobbik nyugdíjastagozatának országos alelnöke, a Hajdú-Bihar megyei egyeki alapszervezet vezetője, aki döntését azzal indokolta, hogy a tisztújító kongresszus óta tapasztalható, hogy a párton belüli bolsevista tisztogatási folyamat, illetve az érdemtelen, alkalmatlan, megélhetési percemberek pozicionálása számára elfogadhatatlan. Közölte azt is, hogy rajta kívül még egy tagtárs kilép, így megszűnik az egyeki csoport. Tegnap egy másik hajdú-bihari szervezet, a bakonszegi is feloszlatta magát, mivel a tagság kétharmada kilépett a pártból. Közleményük szerint választókerületük vezetői megakadályozták részvételüket a tisztújító kongresszuson, mert nem szavazták volna meg Jakab Péter jelöltjeit. – Kirekesztettek bennünket a demokratikus döntéshozatalból, ami nem más, mint választási csalás! Ezt nem tűrhettük, ezért feloszlott a bakonszegi Jobbik – közölték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.