Tovább nőtt hazánkban az influenzaszerű megbetegedések száma

Forrás: MTI2020. 02. 05. 20:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma az országban – közölte szerdai jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Január 27. és február 2. között harmincezren, az előző hetinél 72 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Mint írták, valamennyi közigazgatási területen emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A betegek 38 százaléka 0-14 éves gyerek, 33,4 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 21,6 százaléka és 7 százaléka 60 éven felüliek közül került ki.

A laboratóriumi vizsgálatok az esetek többségében az influenza A vírusát mutatták ki.

Az országban jelenleg Budapest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Komárom és Pest megye egyes kórházaiban vannak érvényben teljes, illetve részleges látogatási tilalmak. A teljes lista megtekinthető a központ weboldalára kattintva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.