Továbbra is ezer alatt a napi új fertőzöttek száma

Százötvenezer alá csökkent az aktív fertőzöttek száma.

Magyar Nemzet
2021. 05. 16. 9:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 600 012 fő, közülük 2 701 789 fő már a második oltását is megkapta

– olvasható a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon.

Mint írják, 718 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 147 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 61 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 175 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 625 088 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 143 884 főre csökkent. 2270 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 261-en vannak lélegeztetőgépen.

Már több mint ötmillióan regisztráltak oltásra és 81 százalékuk meg is kapta azt. Ma is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16–18 évesek oltása a kórházi oltópontokon.

„Őket kérjük, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot!” – tájékoztatott a portál. Hozzátették: az SMS-t kapott regisztráltak továbbra is tudnak online időpontot foglalni Pfizer-oltásra, emellett minden érvényes regisztrációval rendelkező továbbra is tud Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik oltásokat foglalni. A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal tudják folytatni az oltást. Már ingyen le lehet tölteni azt a jelenleg tesztüzemmódban működő mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra. Ma újabb Sinopharm-szállítmány érkezik.

A Google Play áruházban EESZT alkalmazás, az App Store-ban pedig EESZT Lakossagi applikáció nagyban megkönnyíti mind az oltottak, mind a sok embert fogadó szolgáltatók (mozik, színházak, koncertek, fesztiválok, sport és egyéb rendezvények szervezőinek, vagy akár éttermek) dolgát. Azokon a helyeken, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a szolgáltató mostantól – a védettségi igazolvány felmutatása helyett – akár QR-kód leolvasásával is ellenőrizheti, hogy a látogató oltott-e vagy sem. Az alkalmazás Androidos és iOS-es mobiltelefonokra is letölthető, az a szolgáltatóknak és az oltottaknak is ingyenes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.