Továbbra is száz alatt az elhunytak száma

Huzamosabb ideje tapasztalható kedvező tendencia az új fertőzöttek és az elhunytak csökkenő számát illetően.

Mukatársunktól
2021. 01. 28. 9:32
null
Forrás: koronavius.gov.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványhullám csúcsán regisztrált megfertőződéseknkél jóval kevesebben kapták el az új koronavírust az elmúlt 24 órában.

A koronavirus.gov.hu legfrissebb adatai szerint mindösszesen 1569 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a COVID-19-et, ezzel 363 450 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Emlékeztetőül: a múlt hónapban olyan nap is volt, amikor ötezernél is több páciensnél mutatták ki a kórokozó jelenlétét.

93 többségében idős, krónikus beteg hunyt, így az elhunytak száma 12 291 főre emelkedett. A mortalitási ráta több napja 100 alatt van, ami szintén javuló tendenciaként könyvelhető el.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg közel negyedmillió, vagyis 249 003 fő szervezete győzta le a SARS-CoV-2 vírust, miközben az aktív fertőzöttek száma 102 156 főre csökkent. Jelenleg 3669 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 161 215 fő kapott oltást, közülük 26 293 fő már a második oltását is megkapta.

Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása napokon belül lezárul, a mai naptól az idősotthonokra összpontosulnak az oltások.

Az a cél, hogy a következő napokban minden idősotthonba és bentlakásos szociális intézménybe eljussanak az oltócsapatok. A kormány döntéseit a védelmi intézkedésekről a mai Kormányinfón ismertetjükírták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.