Trianoni emlékezőestet tartottak Balassagyarmaton

Balassagyarmat városa és a Bethlen Gábor Alapítvány közös emlékezőestet tartott kedden a trianoni békeszerződés aláírásának 99. évfordulóján, a nemzeti összetartozás napján. Az eseményen adták át az idei Teleki Pál-érdemérmeket.

Forrás: MTI2019. 06. 04. 19:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, az alapítvány kuratóriumának elnöke a balassagyarmati városháza dísztermében azt mondta, a Teleki Pál-érdemérem legyen igazságtétel is azoknak, akiket talán nem nevesítenek, de szerte a Kárpát-medencében tisztességgel tették a dolgukat az elmúlt évtizedekben, 1990 előtt és 1990 után.

A Bethlen Gábor Alapítvány 2004 óta adja át érdemérmet, amelyen a Teleki Pál volt miniszterelnöktől kölcsönzött mottó olvasható: „merjünk magyarok lenni!”. Olyan embereket és intézményeket tüntetnek ki, akik, illetve amelyek tevékenységük során ezt tartják szem előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.