Újabb fegyelmi vizsgálat várhat Szanyira

Noha az MSZP elnöksége mindenáron meg akarja büntetni, Szanyi Tibor nem fogja vissza magát. Most éppen arról beszélt egy interjúban, hogy miközben a szocialistákat támogatóik kilencven százaléka elhagyta, a jelenlegi vezetés a „még elérhető egy-két önkormányzati pozíció bezsákolására, illetve a még meglévő maradék pártvagyonra koncentrál”.

Magyar Nemzet
2019. 07. 16. 11:52
null
Az elnökség kritikái miatt büntetné a politikust Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP vezetése nem nyugodott bele, hogy a párt országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsa csupán megrovásban részesítette Szanyi Tibort, aki korábban nyílt levélben élőhalottnak, korruptnak, degenerálódó belterjes klubnak nevezte a politikai közösségét. A Népszava információi szerint a szocialisták elnöksége keményebb büntetésért fellebbezett az etikai tanácsnál, az ügyben pedig még a héten döntés születhet.

„A megrovásnál egyébként az MSZP alapszabálya szerint a tisztségektől való megfosztás, valamint a kizárás a súlyosabb szankció” – jelezte a lap, amely alapján kimondható, hogy az elnökség Szanyi Tibort vagy megfosztaná alelnöki pozíciójától, vagy kitenné a szűrét a pártból.

A jelek szerint ugyanakkor Szanyit nem különösebben hatja meg a vezetőség fenyegetőzése, mivel újabb kemény hangvételű interjút adott a Munkások Újságának. Ebben többek között arról beszélt, hogy „az 1998-as kudarc után hiába nyert Medgyessy Péter 2002-ben, ő nem az MSZP terméke volt, ahogy az őt puccsoló Gyurcsány Ferenc sem. Sőt, az utóbbi is hiába nyert 2006 tavaszán, hiszen ugyanezen szeptemberben az EU-hoz eljuttatott úgynevezett »konvergenciaprogramja« egy virtigli neoliberális intézkedésgyűjtemény volt, ami az őszödi beszéddel súlyosbítva az MSZP-t gyakorlatilag kitörölte az önkormányzati dimenzióból.”

Az elnökség kritikái miatt büntetné a politikust
Fotó: Kurucz Árpád

– Ezt szenvedjük azóta is, sőt úgy tűnik, bele is pusztulunk – jelentette ki. Szerinte a 2019-es EP-választás maga volt a megsemmisülés, hiszen az elért 6,61 százalékból a Párbeszéd szavazatait levonva gyakorlatilag az országgyűlési küszöbre tornázta le magát az egykoron rendszerváltó párt. Szanyi Tibor lesújtó véleménnyel nyilatkozott az MSZP jelenlegi vezetéséről mondván: az évezredfordulón a párt közösségének kilencven százaléka „kiszállt a vonatból”, a mai vezetői magatartás pedig „csupán a még elérhető egy-két önkormányzati pozíció bezsákolására, illetve a még meglévő maradék pártvagyonra koncentrál”.

– A magam részéről eddig is az értékek melletti politizálást választottam, a személyes érdekek kimaxolását pedig a Zuschlag–Puch-árvák játékterének látom – jelentette ki Szanyi Tibor, aki azóta bírálja pártját nyíltan, hogy a szocialisták katasztrofális EP-kampányának is köszönhetően elveszítette brüsszeli mandátumát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.