Újabb százezer illegális bevándorló indulhat hamarosan Európa felé

A tavaszi felmelegedés után újra tömegek indulhatnak el Törökországból Görögország felé, és fokozódott a migrációs nyomás a Földközi-tengeren is.

Forrás: MTI2020. 02. 25. 9:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb százezer ember indulhat a következő hetekben Nyugat-Európa felé – mondta a Migrációkutató Intézet igazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Janik Szabolcs emlékeztetett arra, öt görög szigeten negyvenezren készülnek arra, hogy átkeljenek a kontinensre, és telített a szárazföldi Görögország, valamint a nyugat-balkáni államok területe is.

A helyzetre jellemző, hogy csak januárban 3400 illegális bevándorló próbált átjutni a magyar határkerítésen – tette hozzá.

Úgy vélekedett, hogy a tavaszi felmelegedés után újra tömegek indulhatnak el Törökországból Görögország felé, és fokozódott a migrációs nyomás a Földközi-tengeren is. Fekete-Afrika ugyanis kimeríthetetlen utánpótlást jelent, Olaszország pedig az elmúlt időszakban újra befogadja az NGO-hajók által kimentett migránsokat – közölte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.