Ukrajna-szakértő: Még nem hozzáférhető az új nyelvtörvény végleges szövege

Végleges szöveget csak akkor lehet majd látni, ha azt az államfő ellátja kézjegyével és megjelenik a hivatalos közlönyben.

Forrás: MTI2019. 04. 27. 23:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fedinec Csilla Ukrajna-szakértő szerint problémát jelent az új ukrán nyelvtörvény vizsgálatában, hogy még nem ismert az egységes szerkezetű végleges szöveg.

A Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának munkatársa az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában elmondta, hogy a nyelvtörvénynek csak az alapszövege hozzáférhető, illetve az a több mint kétezer módosító javaslat, amit a parlament megtárgyalt.

Végleges szöveget csak akkor fogunk látni, ha azt az államfő ellátja kézjegyével és megjelenik a hivatalos közlönyben – tette hozzá.

A szakértő arról is beszélt, hogy két belső feszültség „fogva tartja Ukrajnát”: az egyik a keleti megyékben tapasztalható háborús helyzet, a másik pedig a „sértett nacionalizmus”, ami nem azzal foglalkozik, hogy türelmesen integráljon, hanem hogy erőszakosan asszimiláljon.

Ennek az iskolapéldája a nyelvtörvény – mondta Fedinec Csilla.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.