Vallási tévéműsort számoltak fel Szolnokon

A műsor megszűnését óriási csalódással fogadta a helyi keresztény–konzervatív közösség és Szalay Ferenc (Fidesz) polgármester is.

2019. 12. 23. 9:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tagadta lapunknak adott válaszában Balogh Béla jászberényi alpolgármester, az MSZP helyi szervezetének elnöke, hogy azzal fordult az október 13-i önkormányzati választás után a jászberényi ferences templom plébánosához: szerinte nem illik az október 23-i városi ünnepséghez a katolikus szentmise, és nem lenne jó, ha ezután is lenne egyházi szertartás a központi program részeként. A szocialista politikus kérdéseinkre azt közölte: alkalmanként találkozik és beszélget plébánosokkal különböző, kölcsönösen érdekesnek tartott témákról, és ezekből azt és annyit mond el a nyilvánosság előtt, amiben megegyeznek. Hozzátette azt is, hogy Tamás Zoltán, a Fidesz jászberényi frakcióvezetője – aki lapunkat tájékoztatta Balogh Béla kéréséről – egyetlen beszélgetésen sem volt jelen. Az MSZP-s politikus megismételte, hogy nyilvánosan mindig mindenről elmondja a véleményét, amikor azt aktuálisnak tartja, és arra kért, kísérjük figyelemmel nyilvános megszólalásait. Egyúttal „tisztelettel” meghívott a jövő évi október 23-i városi ünnepségre, arról azonban nem beszélt, hogy annak része lesz-e a római katolikus szentmise vagy sem. Arra a kérdésre, hogy a történtek után kér-e bocsánatot, nem is válaszolt.

Közben a szolnoki közgyűlésben többségbe került, a gyurcsányistáktól a jobbikosokig terjedő balliberális koalíció kinevezte a Szolnok TV élére a keresztényellenes, balliberális érzelmű Tóth Józsefet, aki nem sokkal ezután minden előzetes egyeztetés nélkül megszüntette a Napi üzenet című ökumenikus vallási műsort – adta hírül az Origó. A műsor megszűnését óriási csalódással fogadta a helyi keresztény–konzervatív közösség és Szalay Ferenc (Fidesz) polgármester is. Az internetes hírportál fontosnak tartotta megjegyezni: a különféle ellenzéki pártokat egységbe tömörítő, úgynevezett Szolnoki Többség vezéralakja, Szotyori-Lázár Zoltán, korábbi városi Jobbik-elnök semmit nem tett annak érdekében, hogy a keresztény műsor megmaradhasson, holott ő a Szolnok TV Zrt. felügyelőbizottságának elnöke. A Szolnoki Többség a Facebook-oldalán próbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Indoklásuk szerint „szakmai szempontból elégtelen” volt a helyi tévén több éve futó Napi üzenet, ezért valamikor új műsorral fognak jelentkezni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.