Valóban adót emelne a Párbeszéd

Brutális megszorításokkal van teli Karácsony Gergely programja, amely alkalmatlanságról tesz tanúbizonyságot – állapította meg a Fidesz-frakció.

Magyar Nemzet
2019. 07. 16. 11:16
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. január 10. Karácsony Gergely, a Párbeszéd fõpolgármester-jelöltje Budapest mindenkié! címmel kampányindító sajtótájékoztatót tart a Fõvárosi Közgyûlés épületének udvarán az V. kerületi Városház utcában 2019. január 10-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brutális megszorításokkal van teli Karácsony Gergely programja, amely alkalmatlanságról tesz tanúbizonyságot – reagált a Fidesz-frakció a Párbeszéd 2020-as költségvetéshez benyújtott javaslataira. Mint írták: a dokumentumok azt bizonyítják, hogy az ellenzék ugyanott folytatná a kormányzást, ahol 2010-ben abbahagyta. A Gyurcsány-korszakot idéző adóemelések, pénzelvonások tönkretennék a családokat és a magyar gazdaságot is – idézték fel. Karácsony Gergelyék magasabb adót vetnének ki a munkavállalókra, a vállalkozásokra, a családokra, az autósokra, szállítmányozókra és még az ingatlanok után is sarcot vetnének ki.

Karácsony Gergely programja valóban megszorításokat ígér, de nem a budapestieknek, hanem a kormány kegyeltjeinek – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a Párbeszéd sajtóosztálya. Arról is tájékoztattak, hogy Karácsony egyebek mellett a paksi atomerőmű kapacitásfenntartó beruházásának leállítása segítségével szerezné meg a budapesti fejlesztésekhez a pénzügyi alapot. Vagyis az olcsó és szén-dioxid-mentes áramtermelés finoman szólva is sokadrangú az ellenzéknek, ami azért is érdekes, mert a javaslatcsomag karbonadó bevezetéséről is szólt. Ez a sarc – ahogyan a Magyar Nemzet tegnapi számában jelezte – igazi áremelés-cunamihoz vezetne a szállítmányozáson keresztül a boltok polcain található termékeken át a kiskereskedelmi üzemanyagokig.

Megbotránkoztató az is, hogy Karácsonyék szerint el kell törölni a családok adókedvezményeit. A gyermeket nevelő és legálisan dolgozó több mint egymillió ember minden évben több száz milliárdos adókedvezményt vehet igénybe, de a Párbeszéd a gyermekkedvezmények rendszeréhez is hozzányúlna.

– A Fidesz–KDNP által megszavazott 2020-as költségvetés és adótörvények ezzel szemben megerősítik a családok támogatását és az adócsökkentés politikáját – hangsúlyozta a Fidesz-frakció.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.