Változik a Soroksári út forgalmi rendje a Haller és a Dandár utcánál

Gázvezeték-felújítás miatt hétfőtől változik a Soroksári út forgalmi rendje a Haller utcánál és a Dandár utcánál – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 07. 18. 14:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint július 22-étől irányonként kétszer két, szűkített forgalmi sávon lehet haladni a Soroksári úton a Haller utca és Pápay István utca között.

A Haller utcába egyik irányból érkezve sem lehet majd bekanyarodni; a városhatár felé haladva a Dandár utca-Vaskapu utca, a centrum felé tartva pedig Pápay István utca-Szent Benedek utca útvonalon lesz elérhető a Haller utca – hívta fel a figyelmet a BKK.

A kerülőút biztosítása érdekében a Szent Benedek utca forgalmi irányát megfordítják. A Haller utcából továbbra is ki lehet hajtani a Soroksári útra: egy-egy sávon jobbra, illetve balra.

Mint hozzátették, várhatóan augusztus 3-án, szombaton és 4-én, vasárnap a Dandár utca kereszteződésénél dolgoznak, ezért a csomópontot a Soroksári út felől lezárják. Ekkor a centrum felől érkezők ideiglenesen ismét be tudnak kanyarodni balra nagy ívben a Soroksári útról a Haller utcába.

A tájékoztatás szerint szombaton és vasárnap (július 20. és 21.) a Lechner Ödön fasorról nem lehet a Soroksári út felé a Dandár utcai kereszteződésnél kikanyarodni.

Várhatóan augusztus 5-től a Pápay István utca és a Dandár utca közötti szakaszon folytatódik a munka. A Soroksári úton ekkor is irányonként két-két forgalmi sáv lesz járható.

Ebben az időszakban a Boráros tér felől érkezve újra a Dandár utca-Vaskapu utca, a centrum felé tartva pedig a Pápay István utca-Szent Benedek utca útvonalon lesz elérhető a Haller utca – közölte a BKK.

A munkavégzés idejére a Soroksári úton a Boráros tér felé tartó buszok Haller utca/Soroksári út megállóhelyét a jelenlegitől 150 méterrel hátrébb, a Haller utca kereszteződése elé helyezik át.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.