Varga Judit: A kormány ki fog állni a határok védelme mellett

A magyar kormány kiáll a külső határok védelme mellett és elutasítja a kötelező elosztási mechanizmust – írta Facebook-bejegyzésében Varga Judit igazságügyi miniszter.

Munkatársunktól
2021. 06. 01. 9:25
null
Varga Judit szerint Idén március tizenötödikén a koronavírus ellen kell megvívnunk a harcunkat Fotó: www.grazmel-photography.com Forrás: Igazságügyi Minisztérium
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány mindig ki fog állni a magyar emberek, a magyar haza és az európai határok védelme mellett – szögezte le hétfőn a Facebook-oldalán az igazságügyi miniszter, aki azt is kiemelte: az Európára nehezedő migrációs nyomás ismét növekvő tendenciát mutat, különösen a közép-mediterrán és a nyugat-balkáni útvonalon.Varga Judit Mit hoz a jövő a migráció területén? című bejegyzésében azt írta:

Jean-Claude Juncker korábbi elnök óta tudjuk, hogy az Európai Bizottság politikai bizottságként működik, és megtanultuk, hogy ha nem sikerül első körben átvinni az akaratot, akkor trükkök százaihoz folyamodik.

A miniszter hozzátette, ez történt a migrációs csomaggal is: az álláspontok továbbra sem változtak, a bizottsági javaslat a tagállami tiltakozások ellenére mégis az elosztást helyezi a középpontba. Úgy értékelt, lehet ennek a neve kiutasítási szponzoráció, a kvóta attól még kvóta marad. A magyar kormány ezért megtanulta, hogy folyamatosan résen kell lenni – közölte a miniszter, aki úgy fogalmazott: Brüsszel sokszor játszik a kifárasztással, az elaltatással, hogy a fától ne lássuk az erdőt.

[embed]https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/photos/a.2025259724159640/4457270374291884/[/embed]

Varga Judit hangsúlyozta: míg Brüsszel és az Európai Parlament lehetőségként tekint a migrációra, emberanyagként, amivel az elöregedő és egyre gyengébbé váló kontinens demográfiai és munkaerőpiaci kihívásait akarja kezelni, addig Magyarország – a magyar emberek elsöprő többségének a támogatását maga mögött tudva – a bevándorlást olyan veszélynek tekinti, amely Európa létét, biztonságát és keresztény kultúrájának fennmaradását fenyegeti. Ezért a magyar kormány a kezdetek óta azt vallja, hogy a bevándorlást nem kezelni kell, ad absurdum elősegíteni, hanem egyszerűen meg kell állítani. A segítséget pedig oda kell vinni, ahol arra szükség van. Erre Magyarország példaértékű nemzetközi segélyprogramot működtet – írta.

„Senki sem arról álmodik gyermekkorában, hogy elhagyja szülőföldjét, mi így segítjük a helyben maradást, a szülőhelyen való boldogulást támogatva”

– emelte ki a miniszter. Felhívta a figyelmet arra, noha a pandémia miatt kevesebb figyelem jutott erre, az Európára nehezedő migrációs nyomás ismét növekvő tendenciát mutat, különösen a közép-mediterrán és a nyugat-balkáni útvonalon. Ezért Olaszország és Spanyolország kezdeményezésére a következő uniós csúcs napirendjén is szerepel a migráció. Kitért arra, hogy a magyar kormány szerint is beszélni kell a témáról, hiszen ez nem egy mediterrán probléma, hanem európai probléma, amely például a nyugat-balkáni útvonal miatt közvetlenül Magyarországot is érinti.

„Álláspontunk szilárd, megvannak a szövetségeseink”

– közölte. A magyar kormány kiáll a külső határok védelme mellett és elutasítja a kötelező elosztási mechanizmust – írta a miniszter, aki szerint a kvóta meddő erőltetése helyett a politikai energiát a nemzetközi partnerekkel való együttműködés fokozásába kell fektetni, ami a migráció megállítására és a visszafogadási egyezmények hatékonyabbá tételére irányul.

„Régóta valljuk, hogy a szolidaritásnak több formája van, ezért a migrációs csomagnak ezt is tartalmaznia kell. Szolidaritás és biztonság egymástól nem választható el. Tehát a magyar kormány résen lesz. Akárhogyan is próbálkozik Brüsszel, hogy az egységet, a bevándorlást elutasító és kvótát elutasító tagállamok egységét megbontsa. A magyar kormány mindig ki fog állni a magyar emberek, a magyar haza és az európai határok védelme mellett.”

– fogalmazott Varga Judit.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.