Végrehajtást kezdeményeznek Márki-Zay Péterrel szemben

Hódmezővásárhely polgármestere mind ez idáig nem fizette meg azt a május 18-án megítélt sérelemdíjat, amelyet a másodfokú bíróság rótt ki rá, és amit 15 napon belül ki kell volna egyenlítenie, mivel valótlan állításokat tett közzé Juhász Tünde Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízottról és Holubán Csilla szegedi járási hivatalvezetőről. Az érintettek ezért kénytelenek végrehajtási eljárást kezdeményezni a jó hírnevüket megsértő Márki-Zay Péter ellen.

Veres László István
2020. 06. 12. 18:14
MÁRKI-ZAY Péter
Márki-Zay szerint Hódmezővásárhelyen már bizonyított, és az ország élére állna Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az eset azért is szomorú, mert a négyszáz-négyszázezer forintos sérelemdíjat a hivatalvezetők a hódmezővásárhelyi kórháznak ajánlották fel jótékony célra. Márki-Zay Péter a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején gyakorlatilag a saját városának egészségügyi intézményétől vonja meg a támogatást, holott korábban nyilatkozatban üdvözölte és minden vásárhelyi nevében megköszönte a felajánlást, továbbá ígéretet tett a sérelemdíj önkéntes teljesítésére. Rendkívül sajnálatos, hogy egy megyei jogú város polgármestere nem tanúsít jogkövető magatartást, és ezáltal a vásárhelyieket károsítja – olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal sajtószolgálatának közleményében. Hozzáteszik: a kormányhivatal vezetői bíznak abban, hogy a végrehajtási eljárás eredményes lesz, és a kórház megkaphatja a felajánlott adományt.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Amint azt a Magyar Nemzet megírta, Márki-Zay Péter valótlanul állította egy Facebook-bejegyzésében, hogy Juhász Tünde és Holubán Csilla úgy adott Olaszországból származó szemét behozatalára engedélyt, hogy tisztában voltak ennek káros következményeivel. A polgármester jogsértően állította azt is, hogy a közigazgatási szakemberek döntésükkel hozzájárultak a vásárhelyi gyermekek mérgezéséhez, ezért a legfőbb ügyész vádat emel ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságért. A Szegedi Ítélőtábla amellett, hogy megállapította a jó hírnév megsértését, a további jogsértéstől is eltiltotta Márki-Zay Pétert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.