Veszélyes sósav szivárog egy XXIII. kerületi telephelyen

Leállították a vonatközlekedést a kunszentmiklósi vonal Soroksár és Dunaharaszti közötti szakaszán szombatról vasárnapra virradó éjszaka, mert a soroksári konténerterminálon veszélyes anyag szivárog – közölte a Mávinform.

Forrás: MTI2020. 10. 18. 13:22
null
Budapest, 2012. június 17. A katasztrófavédelem és a MÁV szakemberei dolgoznak a ferencvárosi állomás közelében, ahol egy nyílt pályán veszteglõ tartálykocsiból sósav szivárgott. A tartálykocsin keletkezett repedést a katasztrófavédelem szakemberei egy speciális tapasszal tömítették el, így sikerült megszüntetni a szivárgást. MTI Fotó: Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katasztrófavédelem vasárnap délelőtt az MTI-t arról tájékoztatta, hogy vasúti tartálykocsi érkezik a sósav átfejtéséhez a XXIII. kerületi telephelyre, a szakemberek hamarosan megkezdik a munkát. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutatták ki káros anyag jelenlétét a levegőben.

Tájékoztatásuk szerint egy sósavtartály gőzölög a Budapest XXIII. kerületi telephelyen. Biztonsági okokból a közeli vasúti vágányon a forgalmat leállították, amíg az anyagot átfejtik egy másik tartályba.

A Mávinform közlése szerint pótlóbuszokra kell átszállniuk az utasoknak már az első hajnali járatindulástól kezdve Soroksár és Dunaharaszti között. Az előzetes tájékoztatás szerint ez a közlekedési rend egész vasárnap érvényben marad. A kunszentmiklósi vonalon az átszállások miatt hosszabb eljutási időre kell számítani.

Katasztrófavédelem: átfejtették a sósavat, újraindult a vasúti forgalom Soroksár és Dunaharaszti között

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint végeztek a sósav átfejtésével vasárnap délután a soroksári konténerterminálon, ahol korábban egy 25 ezer literes tartályból szivárgott a veszélyes anyag.

A sósavszivárgás miatt biztonsági okokból szünetelt a vasúti forgalom a kunszentmiklósi vonal Soroksár és Dunaharaszti közötti szakaszán. A Mávinform azt közölte, újra a teljes vonalon járnak a vonatok.

A katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutatták ki káros anyag jelenlétét a levegőben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.