Vitézy: Ne építsenek szökőkutat a villamos-átvezetés útvonalába!

Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója a közösségi oldalán kifogásolta, hogy a főváros új tervei ellehetetlenítik a villamos-átvezetést a Blaha Lujza téren. A közlekedési szakember arra kéri a fővárost, gondolják át a terveket.

Forrás: Facebook2021. 02. 19. 12:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Közlekedési Klub megunta a Blaha Lujza tér felújításával kapcsolatos ellentmondásos információkat, és levelet írtak a BKK-nak, amelyre most megérkezett a válasz. Arra kérdeztek rá, hogy el fog-e férni a villamos, avagy a jelenlegi tervek komolyabb akadályokat is gördítenek a nyomvonalába.

„A villamos-átvezetés nyomvonalába azonban utcabútorokat és egy szökőkutat helyezünk, fákat ültetünk” – írta a BKK a Magyar Közlekedési Klubnak adott válaszban.

Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója néhány hete jelezte, hogy a Blaha Lujza tér új tervei szerint elzárják a Népszínház utcai villamosoknak a térre való kivezetésének, távlatban pedig a Rákóczi út felé való meghosszabbításának a lehetőségét.

„Sok indulatos reakció jött, mutogatás Tarlósra, a kormányra, a határidőkre – és bár valóban készültek az elmúlt néhány évben villamosos és villamos nélküli, jó és javításra szoruló tervek is a Blahára, a döntés mégiscsak most születik meg a Városházán és a BKK-ban arról, mi épül meg a Blahán. A kivitelezési tender folyamatban van – most dől tehát el, akadályozza-e majd a tér felújítása során létrejövő műszaki tartalom a jövőben a villamos útvonalát vagy sem” – írta közösségi oldalán Vitézy, akinek korábbi posztjára reagálva a főpolgármester kabinetfőnöke azt írta: „Ami pedig a majdani villamosvonalak megépítését illeti, az új tervek nemhogy nem ellehetetlenítik a Rákóczi úti villamos megépítésének és a Népszínház utcai villamos bekötésének lehetőségét, hanem éppenséggel megteremtik azt.”

A BKK levele a fenti idézet szerint erre rácáfol.

„Nem politikai vitát szeretnék nyitni, vagy azt találgatni, hogy ki nem mondott igazat. Legyünk konstruktívak, a városnak ez az érdeke. Éppen ezért pusztán annyit javaslok és kérek: ne ültessenek fákat, és ne telepítsenek szökőkutat a villamos átvezetésének útjába, hogy a jövőben ne legyen fakivágási botrány, és ne kelljen egy szökőkutat elbontani, amikor szeretnénk kiszabadítani a Népszínház utcai villamosvonalakat a mai szűkös végállomásukról”

– figyelmeztetett Vitézy Dávid, aki hozzátette: továbbra sem osztja, hogy egy városi tér használhatóságát, komfortját a villamos korlátozná.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.