Vizsgálja a baloldal kamuvideójának ügyét az Európai Csalás Elleni Hivatal

Egyértelműen törvénytelen, ha európai parlamenti munkatárs belpolitikai, pártpolitikai célokat szolgáló tevékenységet végez az Európai Parlament pénzén – figyelmeztetett Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója arra utalt, hogy a baloldal kamuvideóját az MSZP és Ujhelyi István európai parlamenti asszisztense, a Népszabadság egykori újságírója készítette.

Magyar Nemzet
2020. 08. 03. 6:05
Budapest parliament at the sunset
FAKE NEWS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is vizsgálja a baloldal kamuvideóját európai uniós forrásokkal való visszaélés miatt

– mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a szombati sajtótájékoztatóján. A politikus közölte: a botrányos videó azért keltette fel az OLAF érdeklődését, mert a gyanú szerint a baloldal uniós pénzekkel is visszaélt az anyag készítése során.

– A videó egyik készítője – aki a Népszabadság volt újságírója – ugyanis uniós pénzből fizetett alkalmazott: az MSZP és Ujhelyi István európai parlamenti asszisztense – mutatott rá Hollik István, aki hangsúlyozta: ez innentől kezdve komoly pénzügyi visszaélés, hiszen az Európai Parlament által fizetett asszisztens kizárólag európai parlamenti feladatokat láthat el.

– Az viszont egyértelműen törvénytelen – folytatta –, ha európai parlamenti munkatárs belpolitikai, pártpolitikai célokat szolgáló tevékenységet végez az Európai Parlament pénzén.

Korózs Lajos szocialista képviselő turnézta végig Németh Athinával a médiát
Fotó: Youtube/ATV

– Márpedig itt pontosan ez történt: Ujhelyi István európai parlamenti asszisztense az MSZP megbízására, tehát politikai párt részére készített pártpolitikai célokat szolgáló videót, ráadásul egy kamuvideót, amelyet kifejezetten álhírgyártásra készítettek – jelentette ki. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint külön kérdés, hogy mi Ujhelyi István felelőssége az ügyben, hiszen az asszisztens minden bizonnyal főnöke által kiadott feladatokat teljesített.

– Márpedig Ujhelyi Istvánnak mint euró­pai parlamenti képviselőnek tudnia kellett, hogy pártpolitikai feladatot nem adhat – jegyezte meg.

Hollik István felidézte: a botrányos kamuvideót az MSZP a hírhedt álmentőnővel készítette, majd az egész baloldal és a baloldali média terjeszteni kezdte azt, illetve még balliberális külföldi médiumok is hivatkoztak rá a Magyarország elleni támadásokhoz használva azt. – A baloldal a kamuvideót egyértelműen politikai támadásra, politikai kampányvideóként használta, a cél az volt, hogy a kormány ellen hangoljanak, és lejárassák a járvány elleni védekezésben résztvevő szakembereket – hangsúlyozta. Hozzátette: a videó itthon gyorsan megbukott, és a nyomozó hatóságok figyelmét is felkeltette, hiszen rémhírterjesztés miatt indítottak miatta nyomozást.

Az azóta már eltávolított felvételen Korózs Lajos szocialista parlamenti képviselő, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke beszélget egy magát mentőápolónak kiadó nővel a kórháziágy-előkészítések következtében állítólag elhunyt betegekről. Né­meth Athi­náról azonban hamar kiderült, hogy sem állami, sem magánmentősként nem dolgozott, sőt a neve egyetlen egészségügyi szakdolgozói nyilvántartásban sem szerepel. Később derült ki, hogy Németh Athina ikertestvére az a Németh Károly, aki a Hírklikk nevű portálnak állította, hogy az általa forgalmazott koronavírus-tesztgépet a kormány és a szakemberek is méltatták.

A DK-közeli Hírklikk július közepén új szintre emelte a hírhamisítást.

A címlapjukon egy képet mutattak a miniszterelnökről, és idéztek tőle egy olyan mondatot, amit sohasem mondott. Az ehhez kapcsolódó cikk pedig egy álinterjú Orbán Viktorral.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.