Wintermantel a főpolgármesternek: azonnal intézkedjen fertőzésveszélyes állapotok felszámolásáról!

Áldatlan és fertőzésveszélyes állapotok uralkodnak a IV. kerületi Zichy utcában. A korábban jól működő FKF által üzemeltetett szelektív hulladékgyűjtő telepének bejáratát ellepte a szemét, mert jelenleg – érthetetlen módon – zárva tartja a főváros. Ezért Wintermantel Zsolt, volt korábbi fideszes polgármester, a szelektív gyűjtő pont létrehozója levelet írt Karácsony Gergely főpolgármesternek, hogy azonnal szüntesse meg a tarthatatlan állapotot.

2020. 09. 04. 16:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újpesti lakosok hosszas és többszöri panaszai miatt Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi polgármestere levelet írt Karácsony Gergely főpolgármesternek, mert a IV. kerületi Zichy utcában tarthatatlan állapotok vannak. A volt városvezető szerint úgy tűnik, senkinek nem fontos, hogy érdemi lépés történjen, holott a lakosok számos alkalommal tájékoztatták a jelenleg regnáló Déri Tibor momentumos polgármestert arról: égető szükség lenne megoldást találni a hulladékudvar előtti szeméthalmaz felszámolására.

„A csatolt fotón az Újpest Zichy utcában található, az FKF (a fővárosi takarításért felelős cég) által üzemeltetett, jelenleg zárva tartott szelektív hulladékgyűjtő telepének bejárata látható. A fotó szeptember 4-én pénteken a déli órákban készült, de ahogy a mellékelt linken is láthatja, már korábban jelentkező problémáról írok” – kezdte levelét Wintermantel Zsolt, aki hozzátette: sajnos a közterület-felügyeletnek és az újpesti polgármesteri hivatalnak tett számos lakossági bejelentés ellenére egyelőre semmi sem változott.

„Komoly munkába tellett, míg a fővárosi polgárokat sikerült a tudatos hulladékgazdálkodás, azon belül is a szelektív hulladékgyűjtésre ösztönözni. Rendkívül sajnálatosnak, sőt károsnak tartom, hogy a kényszerű bezárás után, a telepet nem nyitották újra, így nem szolgálja az újpesti lakosokat, nem segíti a mindennapi felelős állampolgári magatartásukat – utalt vissza a korábbi intézkedésekre a fideszes volt polgármester, aki felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, intézkedjen, hogy a telep mihamarabb újra rendszeresen nyitva legyen.

„Addig is, azonnal intézkedjen a képen is látható áldatlan, fertőzésveszélyes állapotok felszámolásáról! Bízom abban, hogy főpolgármesterként legalább olyan fontosnak gondolja a tisztaságot, a rendet és a patkányinvázió elleni harcot, mint annak előtte” – zárta a főpolgármesternek intézett levelét – Wintermantel Zsolt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.