ZRI Závecz-kutatás: Tovább nőtt a kormánypárti fölény

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz 51 százalékos támogatottsággal rendelkezik, tetemes az előnye – derül ki a legfrissebb pártpreferencia-mérésből.

Magyar Nemzet
2020. 02. 25. 14:14
null
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz 51 százalékos támogatottsággal rendelkezik, tetemes az előnye – közölte a Hvg.hu a ZRI Závecz Research Intézet február közepén felvett adatokból készült közvélemény-kutatását ismertetve.

A pártpreferencia-mérés szerint a Demokratikus Koalíció ebben a körben 14 százalékot ér el.

– Szoros versenyt fut a Jobbik és a Momentum: tíz, illetve kilenc százalékkal. Az MSZP-t az elkötelezett szavazók hét százaléka támogatja.

Az LMP, a Mi Hazánk Mozgalom és a Kétfarkú Kutya párt a biztos pártválasztók körében is egyformán szerepel, két százalékot érnek el.

A Párbeszéd az elkötelezett szavazók körében jelenleg ugyancsak két százalékon áll – írták, kitérve arra is, hogy a kormánypártok támogatottsága 29-ről 31 százalékra bővült a teljes népesség körében.

A bizonytalanok és a pártnélküliek aránya 33 százalékos, a maradékon az ellenzéki pártok osztoznak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.