Zsigó: A héten mindenki megkapja a tizenharmadik havi nyugdíját

A héten minden érintett megkapja a tizenharmadik havi nyugdíj első részletét – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI2021. 02. 23. 12:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2009-ben, a gazdasági világválság idején az akkori baloldali kormány vette el a tizenharmadik havi nyugdíjat az idősektől – emlékeztetett Zsigó Róbert, keddi sajtótájékoztatóján. – A nemzeti kormány pedig a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben is kiáll a magyar emberek érdeke mellett.

A gazdaság-újraindítási akciótervvel megkezdtük a 13. havi nyugdíj visszaépítését

– hangoztatta.

Zsigó Róbert, államtitkár
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Zsigó Róbert elmondta: február 12-én kezdődött az ellátás kiutalása, összesen 2,56 millió idős ember kapja meg a 13. havi nyugdíj első részletét.

Ezen a héten az öregségi nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban – árvaellátásban, özvegyi nyugdíjban, rokkantsági járulékban – részesülők kapják meg a járandóságukat – ismertette a részleteket az államtitkár.

Ezzel a héten befejeződhet a 13. havi nyugdíj első egyheti összegének kiutalása. A kormány a veszélyhelyzeti felhatalmazásával élve döntött arról, hogy visszaépíti a Bajnai-kormány által megszüntetett ellátást. A nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők jövőre kétheti összeget kapnak majd kézhez februárban, 2023-ban három hetit, majd 2024-ben a teljes 13. havi nyugdíjukat megkapják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.