Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 27., hétfő, Angelika napja

Címke: conte

9 cikk 1/1 oldal

Az olasz miniszterelnök szerint szerdára felállhat az új kormány

Szerdára felállhat Olaszország új kormánya – jelentette ki a kormányalakítással megbízott Giuseppe Conte ügyvezető miniszterelnök, bizakodóan nyilatkozva az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) koalíciós tárgyalásairól.

Szakértő: Érthetetlen olasz kormányfő pálfordulása

Furcsa, hogy Conte – beszédében – külön kiemeli a modernizációt, mivel 14 hónapos miniszterelnöksége alatt semmit nem tett az ország fejlődéséért – jegyezte meg Szomráky Béla.

Baloldali kormány alakul Rómában

Megállapodott Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt az új olasz kormánykoalícióról, melyet továbbra is Giuseppe Conte független miniszterelnök vezet majd.

Megbukott a római kabinet

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kedden délután bejelentette, hogy véget ért a tavaly óta tartó koalíciós kormányzás, és este benyújtotta lemondását az államfőnek.

Bejelentette lemondását az olasz miniszterelnök

A római parlament felsőházában elmondott beszédében Giuseppe Conte súlyos és terhes következményekkel járó lépésnek nevezte a kormánypárti Liga bizalmatlansági indítványát.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …