Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 16., kedd, Valter napja

Címke: CSOK

441 cikk 1/45 oldal

Kihívója akadt a népszerű kölcsönnek

A babaváró hitel és a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránti jelentős érdeklődés ellenére nem csökken a piaci kamatozású lakáshitelek népszerűsége.

Már vidéken is népszerű a csok

Fordulat mutatkozik a lakáspiacon, miután a vidéki nagyvárosokban nagyobb élénkülést mutat a kereslet, mint Budapesten – derül ki egy felmérésből.

Átalakul a hitelpiac a csokkal

A csokos hitelhez akár 25 évig jár az állami támogatás, vagyis a fix három százalék kamatozás hosszú távon jár a felvevőnek.

Spórolás a támogatásra várva

A lakosság egy része visszafogta a költekezést májusban a várható kedvezményes lehetőségek hírére. A családok tervezni kezdtek a nagyobb beruházást jelentő lakás- vagy autóvásárlás előtt.

Vége a kivárásnak az ingatlanpiacon

Valamelyest megtorpant az elmúlt hónapokban a lakáspiaci kereslet, sokan ugyanis a családvédelmi akcióterv otthonteremtést segítő lépéseinek hatálybalépésére vártak.

Nagyobb lakást vennének a családok a támogatással

A legalább kettő, valamint a három-négy-öt nagy alapterületű szobával rendelkező, félszoba nélküli ingatlanok iránti érdeklődések egyre nagyobb súlyt képviselnek a keresletben.

Nagyon nagy az érdeklődés az új családtámogatások iránt

A családalapítás előtt álló és már gyermeket nevelő családok július 1-jétől igényelhetik a babaváró támogatást, bővített CSOK hitelt, a jelzáloghitel elengedését valamint az autóvásárlási kedvezményt. 

Megváltoztak az MNB adósságfék szabályai

Július 1-től a babaváró hitelhez kapcsolódva megváltoztak az adósságfék-szabályok, a babaváró hitelt önerőként be lehet számítani a lakáshitel felvételébe, továbbá a babaváró hitellel más kölcsönt kiválthatnak az ügyfelek.
441 cikk 1/45 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.