Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 16., szerda, Gál napja

Címke: EPP

113 cikk 1/12 oldal

A néppárt leszavazta Merkelt és Timmermanst

A tagállami állam- és kormányfők ma reggel folytatják a tárgyalásokat az uniós csúcspozíciók ügyében, miután vasárnap este harmadszori nekifutásra sem sikerült megegyezniük.

A nagy kompromisszum

Megérkezett Merkel, aki a német szocdemekkel együtt a legnagyobbat bukta a választásokon, és beállt Timmermans mögé. És ezt elnevezték kompromisszumos megoldásnak.

Az EU tagállamai nem támogatják Webert

Nincs elég támogatottsága Manfred Webernek sem az európai uniós tagállamok vezetői, sem az Európai Parlament frakciói között ahhoz, hogy az Európai Bizottság következő elnöke legyen.

Politico: A Fidesz reagált a néppártnak

A Fidesz és az EPP még márciusban állapodott meg abban, hogy összesen kettő, három-három tagból álló tárgyalódelegáció segítségével próbálják rendezni a vitás kérdéseket.

Juncker: Nem marasztaltak!

Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnöki mandátuma november elsejével lejár, így a hamarosan leköszönő politikus már szabadabban beszél interjúkban, mint korábban.
113 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …