Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 26., szerda, Edina napja

Címke: EPP

142 cikk 1/15 oldal

Hazug és álhumánus az európai baloldal

Az Európai Néppárton belül is nagyon nehéz lenne egységes migrációs politikáról beszélni, hiszen gyakorlatilag mindenki a saját nemzetpolitikájának megfelelően viszonyul a kérdéshez – mondta Hölvényi György.

Nem vár a végtelenségig a Fidesz az EPP válaszára

A néppárt még nem reagált az Orbán Viktor által jegyzett, a néppárt vezetőségének is eljuttatott memorandumra, ám a néppárt spanyol, olasz és francia tagpártjai szívesen vették a reformot sürgető szavakat.

Vitára hív Orbán Viktor

Minden ok megvan a magabiztosságra: az elmúlt tíz év építkezésének eredményeként eljutottunk oda, hogy nem a Fidesznek van szüksége a néppártra, sokkal inkább fordítva.

Márciusra halaszthatják az Orbán-Tusk találkozót

Immár biztosra vehető, hogy Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke és Orbán Viktor a holnap kezdődő uniós csúcstalálkozó margóján sem találkoznak majd Brüsszelben.

Orbán memorandumot küldött a néppártnak

Az írásban a miniszterelnök hangsúlyozta, a legnagyobb euró­pai pártcsalád támogatottsága egyre hanyatlik, ennek oka pedig részben az, hogy az EPP egy centrista párt lett.

Tusk nem próbálta rendezni a Fidesz-kérdést

Bár a Fidesz és az Európai Néppárt kapcsolata még beláthatatlan ideig (legalább a jövő év eleji EPP- kongresszusig) rendezetlen marad, a tagpártokat is megosztja az ügy, illetve annak kezelési módja.

Marad a Fidesz néppárti felfüggesztése

Donald Tusk szerint, elnöksége ideje alatt nem lát lehetőséget a Fidesz teljes jogú visszafogadására, ameddig nem lesz változás a felsorolt aggályokat illetően.
142 cikk 1/15 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …